31 березня 2024 10:15

"Я готовий зробити дев'ять кроків назустріч футболістові, але один крок має зробити і він": колишній тренер "Динамо" розповів про психологічні проблеми Супряги

Колишній тренер "Динамо" Олександр Хацкевич розповів, які проблеми у форварда киян Владислава Супряги.


– Супряга психологічно слабкий?


– Раніше говорили, що тренер має бути психологом. Звичайно, повинен! Але молоді футболісти частіше прислухаються до думки преси і своїх агентів, ніж до тренера. Це дуже велика проблема для молоді. Будь-який тренер бажатиме своєму футболістові тільки зростання – щоб він прогресував.


Агенти можуть десь прикрашати і працювати з журналістами, які писатимуть те, чого у футболіста і близько немає. А гравець це читає і вірить усьому написаному.


– Ви думаєте, що колишній агент Супряги Іван Пироженко замовляв про нього матеріали в пресі?


– Я не знаю, такої інформації в мене немає, і я можу тільки здогадуватися.


– Пироженко мав сильний вплив на Супрягу?


– Я не знайомий із Пироженком і ніколи з ним не перетинався. Знаю тільки, як він виглядає. Я не можу судити про принципи та методи роботи Пироженка, тому що не знаю його.


– Раніше колишня дівчина Супряги Даша Савіна в одному з інтерв'ю говорила, що Хацкевич не сприймав Супрягу і Влад через це ридав ночами вдома.


– З іменем Влада постійно асоціюються колишні – колишня дівчина, колишній тренер. Супрязі вже потрібно повернутися в сьогодення і повірити в себе.


– А Супряга не міг зламатися після того, як Савіна пішла від нього до Бондаря?


– Я не хочу влазити в особисте життя футболістів.


– Ви проводили із Супрягою індивідуальні бесіди?


– Я з багатьма футболістами розмовляв, із Супрягою, зокрема. Розмови важливі, але потрібні ще й дії. Я готовий зробити дев'ять кроків назустріч футболістові, але один крок має зробити і він. В той момент я цей крок від Супряги не побачив.