30 квітня 2024 16:14
1

WP: "М'ясорубка" стала улюбленою тактикою Росії на фронті, втрати обох сторін зростають

Фото - https://depositphotos.com/ua/


На східному фронті в Україні далеко не спокійно. До кінця вихідних українські війська відійшли з трьох сіл у Донецькій області. Цей тактичний відступ видає глибшу вразливість Києва.


Як йдеться у матеріалі The Washington Post, без боєприпасів та свіжих сил Україна опинилася у вразливій позиції перед російським наступом.


"Намагаючись перехопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, противник зосередив основні зусилля на кількох напрямках, створивши значну перевагу в силах і засобах", - заявив у неділю головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський.


На різних ділянках лінії фронту українська влада зважує, жертвувати людьми чи територією. Терміново необхідна військова допомога від США ще не надійшла і не змінила хід битви. Президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів виявляти більше політичної підтримки, прискорюючи процес вступу України як до Європейського Союзу, так і до НАТО.


"Альянс не повинен боятися власної сили або ухилятися від власних основ - кожна країна, яка поділяє спільні цінності та готова їх реально захищати, заслуговує на запрошення приєднатися", - сказав Зеленський.


Видання пише, що ця дискусія розбурхатиме західні столиці найближчими місяцями. На фронті картина похмуріша, жертви стрімко зростають з обох сторін конфлікту. У вирішальних битвах Росія кинула хвилі часто погано навчених військ, зазнавши масових втрат, намагаючись прорвати українські позиції та вичерпати запаси. Тактика "м’ясорубки" стала основою перемог Росії під Авдіївкою та Бахмутом.

кремлёвский курсант доведет до цугундера