30 квітня 2024 15:16
1

Bloomberg: Макрон хоче переконати Сі Цзіньпіна вплинути на рішення Путіна для завершення війни в Україні

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Президент Франції Еммануель Макрон має намір поглибити особисті зв'язки з лідером Китаю Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.


Макрон також хоче закликати китайського лідера переконати російського диктатора Володимира Путіна припинити війну Росії в Україні.

Джерела видання повідомили, що Макрон також має намір залучити китайські інвестиції в сектор виробництва електронних акумуляторів у Франції.

Зокрема, французький президент має намір зачарувати Сі вечерею в Єлисейському палаці в Парижі, де в меню може бути французький коньяк, щодо якого Пекін проводить антидемпінгове розслідування.

Потім Макрон запросить китайського колегу в куточок Піренеїв, де французький президент у дитинстві відвідував свою бабусю.

Президент Китаю Сі Цзіньпін планує відвідати Європу вперше приблизно за п'ять років на тлі зростання напруженості у відносинах із Заходом з низки питань, включно з торгівлею, звинуваченнями в шпигунстві та підтримкою Пекіном Росії.

Візит Сі Цзіньпіна триватиме з 5 по 10 травня, під час поїздки він планує відвідати Францію, Сербію та Угорщину.

Зокрема, він відвідає сербську столицю Белград у 25-ту річницю випадкового бомбардування американцями китайського посольства в місті.
китай сам заинтересован чтобы война продолжалась -так что никакой коньяк тут не поможет