30 квітня 2024 22:11

Циганков чи Довбик: "Жирона" готується продавати українця – він є одним з двох гравців, яких буде важко втримати

Жирона вже гарантувала собі участь у єврокубках на наступний сезон та знаходиться за крок від того, щоб забезпечити собі кваліфікацію до основної сітки Ліги чемпіонів. Каталонці вперше в історії зіграють в європейському турнірі.


Таким чином, в наступному сезоні Жирона буде брати участь як мінімум в трьох змаганнях, а якщо займе другу сходинку в Ла Лізі, зможе зіграти у чотирьох турнірах:


Ла Ліга;


єврокубок;


Кубок Короля;


Суперкубок Іспанії.


Такі навантаження змушують спортивного директора Жирони Кіке Карселя вже планувати склад на наступну кампанію, враховуючи те, що кількість матчів суттєво збільшиться.


За повідомленням видання Mundo Deportivo, головною задачею каталонців є збереження футболістів, які відіграють важливу роль в цьому сезоні, однак це мета, якої буде важко досягти.


Натомість, більш гарантованим виглядає те, що наставник команди Мічел Санчес продовжить свою роботу і в наступній кампанії, незважаючи на інтерес з боку Манчестер Юнайтед та Баварії.


Список гравців, які можуть залишити Жирону:


Артем Довбик;


Ян Коуту;


Савіо;


Мігель Гутьєррес;


Алейш Гарсія;


Арнау Мартінес;


Іван Мартін.


Найбільшу тривогу в Жироні викликає ситуація Довбика, гра якого викликає велику увагу з боку Челсі та Наполі. Щодо Коуту і Савіо, то вони знаходяться в оренді з клубів, які належать City Group, як і каталонці.


Карсель одразу після закінчення сезону розпочне роботу над тим, щоб ще на рік орендувати Савіо, який не проти такого сценарію, але він, разом з Довбиком, є гравцем, якого буде найважче втримати в команді. Коуту ж потрібно спочатку поговорити з Ман Сіті та агентами, тому що на нього багато претендентів серед топ-клубів.


Гутьєррес також знаходиться у списках великих клубів, а Реал може повернути свого вихованця всього за вісім мільйонів євро. Гарсія в свою чергу може піти в Барселону, яка цікавиться ним увесь сезон.


Арнау майже не отримує хвилин, що може змусити його задуматися над майбутнім. Мартін може повернутися до Вільярреалу, у якого є опція викупу півзахисника за чотири млн.


Стосовно іншого українця, Віктора Циганкова, видання не повідомило жодної інформації. Його контракт з клубом розрахований до 30 червня 2027 року.


В цьому сезоні Віктор провів 29 матчів у всіх турнірах, забив шість голів та віддав чотири асисти.


Довбик має на своєму рахунку 34 зустрічі, в яких відзначився 19-ма м'ячами та сімома результативними передачами.


Угода форварда з каталонцями діє до літа 2028-го.


Жирона наразі посідає третє місце в турнірній таблиці Ла Ліги, маючи 71 заліковий пункт.


У суботу, четвертого травня, команда Мічела на своєму полі прийме Барселону, яка йде другою (73 бали).