12 березня 2024 18:11

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Погодні умови вплинули на дії гравців. Були деякі моменти, які впливали на швидкість м'яча"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Олександра Шовковського після матчу із "Зорею".


- Сьогоднішній матч відбувся завдяки нашим захисникам та захисникам. Сподіваюся, що ми даруватимемо їм добрі емоції.


– Як сніг вплинув на план гри?


– Погодні умови вплинули на дії гравців, але те, про що ми домовлялися з футболістами перед матчем, вони намагалися виконувати. Були деякі моменти, які впливали на швидкість м'яча, але ми намагалися високо пресингувати та одразу вступати у боротьбу. Щоб більше грати з м'ячем, контролювати ситуацію та розхитувати оборону суперника. Вважаю, що нам це вдалося.


- Наскільки ви задоволені грою Михавка. Він уже став повноцінним гравцем основи?

– У нас є стартовий склад. А наша основа – це всi 27 гравців. Стартовий склад визначається безпосередньо перед грою залежно багатьох обставин. Можу сказати, що Михавко повністю адаптувався до наших вимог. Його молодий вік ще дає можливість розвиватися. Робимо все можливе, щоб він ставав сильнішим. Як і інші наші футболісти. Постійно кажу їм, що вони мають стати кращою версією себе. Є вимоги до футболу та їх потрібно виконувати. Якщо гравці правильно сприйматимуть інформацію, то розвиватимуться і ставатимуть краще.


– Зараз у чемпіонаті буде пауза. Чи будуть якісь контрольні матчі?


- Щоб проводити спаринги, потрібна певна кількість гравців. Щоб ми могли вийти не лише 11 гравцями на поле, але щоб ще й була можливість зробити заміни. На сьогоднішній день ми не розраховуємо на спаринги. Дивитимемося, скільки хлопців залишиться в команді і хто готуватиметься. Нині у нас Ярмоленко, Царенко, Буяльський, Супряга, Малиш, Ігнатенко травмовані. Ще 12 гравців викликані до збірних. Довикликали Тимчика.