27 лютого 2024 10:08
3

Блогер - про Михавка: "Його треба берегти як зіницю ока, бо таких людей в нас дуже мало"

Блогер Михайло Смоловий в програмі "ТаТоТаке" прокоментував дебютну гру Тараса Михавка за "Динамо" в УПЛ.


"Дуже суперечлива гра, бо людина зробила результативну помилку, як в нас люблять говорити. Пам’ятаю ще з часів Кадара, що людина могла помилитися на 1-й або 91-й хвилині і люди забували 89 хвилин решти, що людина робила на полі. З Михавком ідентична ситуація. Тарас зробив в районі 20-ти повернень м’яча, він доволі добре зіграв у повітрі. Тому, я б сильно не критикував його. Навпаки він доволі впевнено грав, його пасова гра відповідає тим амбіціям, які зараз є в "Динамо". Михавко лівоногий, а таких людей треба берегти як зіницю ока, бо таких людей в нас дуже мало.


Якщо порівняти Михавка та Сироту, то Олександр виявився не достатньо стійким, щоб витримувати цей тиск, який зараз йде на захист "Динамо". І в цьому матчі ми бачили як довжелезні передачі летять від кіпера і в такій ситуації легше захищатись. І хоча Михавко все одно помилився, коли захисник закидав довгу передачу, сам факт, що "Металіст 1925" завдав всього 3 удари, говорить, що у центру захисту не було багато роботи.


Треба говорити, що "Динамо" вирішило проблему захисту не за рахунок трансферу, а за рахунок командної гри, пресингу, того щоб ламати гру у футбол супернику і відповідно, полегшувати завдання захисникам. І це головна запорука, чому "Динамо" перемогло".

Смоловий чітко все розставив на полиці— Михавко помиляється поки що навіть при відсутності тиску на захист! І це гра з Металістом. І це гра, в якій, хвала Богу, з‘явилась КОМАНДНА ГРА, з‘явився пресінг, ми почали ламати гру опонентам, тобто суттєво облегшали життя нашому захисту. І це головна причина перемоги. Поставити сюди того ж Сироту( з досвідом гри в ЛЧ, в ЛЄ, де його визнавали кращім ), можно б було ще побачити й разрезні, й паси на Ваната або Буяльського, а може ще й забив би, як восени . Тобто порівнювати взагалі можна лише ліву ногу( поки ще). Сироті 23, Михавко скоро 19. Може в нього більш потенціал, але в 19 про Сироту Вацко кричав,, це ж новий Ракицький!‘‘. Для захисту це не вік, прогресувати можуть обидва. Обом бажаю прогресу , бо ліва нога— то дійсно скарб, а якщо ще й мізки є, то взагалі знахідка.
Поки що Михавко ідентичний до Дячука, не чим не краще і не гірше
Далі подивимось.
Сховати
Доречі, Дубінчак, Сирота, Дячук, Гусев( лінія захисту ) дуже сподобалась на зборах.