12 лютого 2024 08:38

Денис Попов - про свою репутацію брутального футболіста: "Мабуть, зі сторони видніше"

Захисник "Динамо" Денис Попов розповів, чи згоден зі своєю репутацією брутального футболіста.


- Напевно, ти не здивуєшся, якщо почуєш, що в тебе в українському футболі репутація Пепе, брутального захисника, зустріч з яким для будь-якого форварда є не досить приємним спогадом. Чи погоджуєшся ти з такою репутацією бійця на полі, з яким краще не зустрічатися?


- Мабуть, зі сторони видніше. Так виходить, тому що мені треба захищати ворота, а форвардам забивати. Десь, можливо зустрічаю жорстко, десь не дуже чисто, але це моя робота.


- Чи бувало так, що ти особливо жорстко грав проти певного опонента?


- Та буває так, що емоції йдуть не в те русло, але так щоб спеціально когось «зрубити» - ні, тому що я розумію, що можна таким чином нанести гравцю травму, і я сам знаю, що таке травми і як важко після них вибратись. У кожного є сім’я, і футбол це хліб гравців. Якщо виходить жорстко зіграти – це у жодному разі не навмисне.


- Багато кому здавалося, що ти спеціально «таранив» Жуніора Мораеса після того як він перейшов до стану принципового суперника… Тоді навіть меми зробили, робили принти на футболках…


- Пам’ятаю, але у мене з ним не було жодних конфліктів, те, що він перейшов до «Шахтаря» - його особистий вибір. Але в тій ситуації це була одна із моїх найперших ігор за основний склад, тим більше з принциповим суперником, тож мені потрібно було проявляти себе і принести користь команді. Тому треба було десь жорсткіше зустріти.