27 січня 2024 10:07

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "До Белькевича був інтерес "Шахтаря", але він казав, що повагу фанатів не купити ні за які гроші"

Колишній хавбек та тренер "Динамо" Олександр Хацкевич розповів про те, чи міг Валентин Белькевич свого часу покинути киян.

- Белькевич був дуже яскравим гравцем, а Динамо в ті роки гриміло у Лізі чемпіонів. Безперечно, ним цікавилися закордонні клуби. Цікаво, а які саме?

– Я вам так відповім: може, в Ігоря Михайловича (президент Динамо Ігор Суркіс, – прим. Є.Ч.) факс не працював (сміється). Бо на той час агентів не було. Ми могли й не знати, що когось запрошують до іншої команди.


Кінець 1999 року – це розквіт команди та Валіка. Впевнений, що були пропозиції щодо нього, але той період часу і не був таким інформативним для футболіста, і він міг просто не знати, що хтось їм цікавиться. Але розумію і Суркіса, що він хотів зберегти його у київському Динамо.

– Сам Белькевич не знав, що їм цікавляться, і вам нічого не казав?

- Може, й знав, але мені точно не казав.


- Його дружина Олеся розповідала в інтерв'ю, що Рінат Ахметов просив її переконати Валентина перейти до Шахтаря. Чи чули цю історію?


– Не знаю, як саме Лесю просив Рінат Леонідович переконати Валіка перейти до Шахтаря, але знаю, що був інтерес. Він говорив саме про цей інтерес, і на той час була дуже серйозна сума особистого контракту.


Але Валіку дуже подобався Київ, йому подобалося Динамо, його і він поважав уболівальників клубу і казав, що за жодні гроші цього не купиш. А перейти тоді з Динамо до Шахтаря… На той час таких випадків не було.