26 грудня 2023 09:34

"У "Динамо" я зрозумів, як правильно грати в футбол". Наумець пригадав період у київській команді

Півзахисник ЛНЗ Владислав Наумець пригадав період у структурі Динамо.


– У свої 24 ви за плечима маєте серйозний досвід: починаючи від школи Динамо, спробували легіонерського хліба за кордоном. Це зараз вам стає в нагоді у Черкасах?


– Футбол в Україні та Греції дуже сильно відрізняється. Там в команді було більше легіонерів, ніж місцевих. Зате я зрозумів, як потрібно рухатися далі і чого хочу. Божевільні фанати. Перші 5-6 команд запрошують досвідчених гравців, які роблять різницю.

У Європі, навіть якщо свій помиляється, його все одно будуть ставити. Коли є підтримка, розумієш, що ти маєш право на помилку і стараєшся віддячити всім, хто в тебе вірить. Зараз у наших хлопців є реальний шанс довести, що вони нічим не поступаються легіонерам і також можуть грати першу скрипку у своїх клубах.

– Ваш досвід переходу в дорослий футбол був важким?

– Я поїхав до Греції після Динамо. Я мав півроку грати за дубль, а тренер після першого тренування з основою мене залишили і за два місяці дебютував за основну команду Яніни. В дорослому футболі треба було вчитися швидко приймати рішення, працювати над собою в фізичному плані. Потрібно було ще підтягувати англійську, щоб повністю розуміти те, що від тебе вимагає тренер.

– В молодіжці Динамо ви пограли з багатьма гравцями, які зараз на слуху: Русин, Михайліченко, Попов, Лєднєв, Шапаренко. Конкурувати з ними було складно?

– В Динамо я зрозумів, як правильно грати в футбол. Обирати позицію і решту деталей. На той час справді була сильна команда. Всі хлопці майже грають на високому рівні. Всі хлопці плюс-мінус грають.

– Вас запрошували в Динамо, коли ви були в структурі Зорі. Весь цей час вас не хотіли повернути?

– Чутки доходили, але без конкретики.