21 грудня 2023 12:29

УЄФА: "Рішення Суду ЄС не означає визнання Суперліги"

УЄФА відреагувала на рішення Європейського суду, який визнав дії організації незаконими щодо проєкту Суперліги.


"УЄФА бере до уваги рішення, винесене сьогодні Судом ЄС у справі Європейської суперліги.


Це рішення не означає схвалення або визнання так званої "Суперліги"; воно, скоріше, підкреслює вже існуючий недолік у системі попередньої авторизації УЄФА, технічний аспект, який вже був визнаний і вирішений у червні 2022 року. УЄФА впевнений у надійності своїх нових правил, зокрема в тому, що вони відповідають усім відповідним європейським законам і правилам.


УЄФА залишається рішучим у своєму прагненні підтримувати європейську футбольну піраміду, гарантуючи, що вона продовжуватиме служити більш широким інтересам суспільства. Ми продовжимо формувати європейську спортивну модель спільно з національними асоціаціями, лігами, клубами, вболівальниками, гравцями, тренерами, інституціями ЄС, урядами та партнерами.


Ми віримо, що заснована на солідарності європейська футбольна піраміда, яку вболівальники та всі зацікавлені сторони проголосили своєю незамінною моделлю, буде захищена від загрози розриву європейським та національним законодавством, - йдеться у заяві на офіційному сайті органцізації.