10 грудня 2023 22:40

Чеберко – другий українець, який виграв чемпіонат МЛС, та сьомий наш легіонер у цій лізі

25-річний захисник Коламбус Крю Євген Чеберко став другим українським футболістом, який виграв чемпіонат МЛС. Перемога у турнірі – перша у списку трофеїв уродженця Мелітополя, який змінив за кар’єру п’ять клубів. За океан Чеберко перебрався влітку після двох з половиною років, проведених у хорватському Осієку.


За неповні півроку Чеберко провів за Коламбус 12 матчів. Усі – неповні: 331 зіграна хвилина, у середньому – 27,5 хвилини за матч. У регулярному чемпіонаті в українця шість матчів, у плей-офф – три, у Кубку ліг – три. Три поєдинки Чеберко розпочинав у стартовому складі (два – у регулярному чемпіонаті, один – у Кубку Ліг). Результативними діями Євген не відзначився.

Коламбус у першому раунді плей-офф пройшов Аталанту, причому команді українця знадобилося три матчі (клуби обмінялися домашніми перемогами, а потім зіграли третій поєдинок). У 1/4 фіналу Коламбус пройшов Орландо, у півфіналі – Цинциннаті, а у вирішальному матчі обіграв Лос-Анджелес.


Чеберко пропустив усі три матчі першого раунду, у чвертьфіналі провів на полі 15 хвилин, у півфіналі – 30, у фіналі – сім.

Чеберко – другий українець, який виграв чемпіонат МЛС. До нього це вдавалося лише Дімі Коваленко, який разом із ДіСі Юнайтед перемагав у 2004-му році.

Цього сезону в МЛС грали два українці. Захисник Сергій Кривцов зіграв за Інтер Майамі 26 матчів, у яких забив 1 гол. Усього ж у Лізі грали сім наших футболістів. Окрім Чеберка, Кривцова та Коваленка, там раніше виступали Сергій Данів, Олексій Король, Юрій Лавриненко та Ігор Доценко.


Фото - FC Columbus Crew