10 грудня 2023 14:21
3

Сергій МОХНИК: "Динамо" не потрібні кабінетні 3 бали, але ми чекаємо на порядність "Минаю"

Заступник генерального директора київського "Динамо" Сергій Мохник дав коментар клубним ЗМІ по ситуації з матчем проти "Миная".


Нагадаємо, що ця гра була перенесена через відсутність на "Минай Арені" штучного освітлення, після чого у ЗМІ почали з'являтися маніпулятивні коментарі представників клубу-господаря матчу.


- Ми з розумінням ставимося до будь-яких форс-мажорів інших клубів УПЛ у минулому та цьому сезонах. У нашій країні йде війна, сам факт того, що чемпіонат України відбувається, що ми не втратили футбол як явище, це досягнення клубів та держави.


Але є певні моменти, які не надежать до форс-мажорних ситуацій. Представники "Минаю", "Динамо", судді та делегат домовилися, що гра скасовується, якщо повітряна тривога буде до 14:30, це зафіксовано документально. Рівно о 14:30 наші гравці відправились у душ, адміністратори команди почали відносити речі до автобуса.


З самого початку ми наголосили, що готові грати у цей день пізніше, але представники "Минаю" повідомили, що це буде неможливим через відсутність на стадіоні штучного освітлення. Повітряна тривога це форс-мажор. Відсутність світла на стадіоні це не форс-мажор. Це непрофесіоналізм та відсутність поваги до інших учасників чемпіонату. Кожна команда має грати на арені, яка має це освітлення.


Ми не могли залишатися ще на один день та грати у понеділок. По-перше, ніяких гарантій повторення ситуації не було, по-друге, у нас у четвер був матч у Києві. Враховуючи складну логістику, це ставило під загрозу увесь розпланований процес підготовки до наступних матчів. Чому ми маємо поступатися своїми інтересами через інфантилізм та відсутність елементарних речей в інфраструктурі команди-суперниці?


Це питання потрібно вирішувати. Цього разу така ситуація відбулася з нами, а наступного разу на нашому місці може бути будь-яка команда УПЛ. І що тепер? Всім нам потрібно кататися до Ужгорода двічі, щоб "Минай" був задоволений? Ні, цього не буде.


Наскільки мені відомо, УАФ вже відправило офіційний лист на адресу всіх клубів, які грають в Ужгороді та Минаї з вимогою негайно (до 1 лютого 2024 року) розв'язати питання зі штучним освітленням. Але для нас це вже історія минулого, ми повинні дбати про інтереси "Динамо".


Наш клуб не став вимагати технічної поразки "Миная". Ми не писали листи з вимогами, не збирали доказову базу (а це зробити дуже легко, прецедентів технічних поразок через інфраструктурні проблеми у нашому футболі вистачає), а розраховуємо на те, що "Минай" вчинить по-людськи. Ми витратили багато грошей на логістику, це дорога довжиною у 800+ кілометрів. Ми поважаємо наших гравців та персонал клубу та не будемо відправляти їх до Минаю знову.


Наша позиція дуже проста: це був не форс-мажор, а безвідповідальність місцевого клубу. Ми не хочемо влаштовувати юридичні та регламентні сварки, а чекаємо на нормальну реакцію з боку суперника та його порядність. "Динамо" без проблем зіграє цей матч (нам не потрібні кабінетні 3 бали), але "Минай" має приїхати до Києва та грати на нашому полі. Це буде їхня міра відповідальності за те, що відбулося минулої неділі.


Фото - ФК «Динамо»

Я вже бачу як це буде. Минай скаже, що не поїде в Київ, Динамо скаже, що не поїде в Ужгород. Так як не збирали доказову базу УПЛ дасть технічну поразку Динамо за те, що не приїхали на матч. Бо шахтар же якось треба витягнути на перше місце. Он Монзуль вже показала як це буде- м'яч влучив в дупу супернику - пенальті! Навіть ВАР підтвердив, бо для них інші правила - перемога будь-якою ціною.
Сховати
Eternityoflife, потрібно було збирати доказову базу,хоча які в нас юристи всім відомо.
Мохник все вірно сказав але схоже на все Динамо заствлять зіграти саме на Закарпатті,частково Динамо саме винне треба було вимагати технічної поразки,Мохник говорить що керівництво Динамо дбає про безпеку футболістів так навіщо тоді Динамо колекціонує пропущені матчі ?