7 грудня 2023 23:03

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Жодних розмов про членство в команді Зозулі не було"

Голова профспілки футболістів Нідерландів Євген Левченко прокоментував висловлювання Романа Зозулі про те, що доля майбутніх виборів президента УАФ вже вирішена. Слова Левченка передає кореспондент Tribuna.com Микола Решнюк.


– Як ви прокоментуєте слова Романа Зозулі, який назвав вас серед тих людей, які могли б стати його командою на виборах президента УАФ? Ви дійсно готові долучитись?

– Слухайте, тут все треба дуже просто прояснити. По-перше, на даний момент я працюю в профспілці футболістів Нідерландів. У мене є чинний контракт, тому зараз я повністю сконцентрований на профспілці – для мене це доволі важливий етап моєї кар'єри.

Я розвиваю європейське бачення футболу в менеджменті. Зараз я закінчив навчання на MIP-менеджмент в УЄФА, тому в мене є розуміння, як треба розвиватися людині, яка працює у футболі.

З Романом ми постійно на зв'язку. Я не скажу, що ми не спілкувалися на цю тему, але тут треба дивитися в контексті. По-перше, ми разом допомагаємо Україні – ми надсилали і машини швидкої допомоги, і інші речі. Але спілкування про те, щоб я був у його команді – такого не було.

Те, що в нас іде спілкування та дискусія з приводу того, як треба розвивати український футбол – це було. Але такого, щоб я, Худжамов та Зозуля йшли разом (на вибори президента УАФ – прим.) – такого не було. Це були тільки спілкування та дискусії про бачення розвитку футболу в Україні. Ми дуже грамотно розуміємо один одного, але я б не сказав, що йшлося про те, щоб бути в команді Романа Зозулі.

По-друге, коли Роман каже про те, що Шева буде з Англії (керувати УАФ – прим.), я вважаю, що Шева – це наш актив, і цей актив треба якомога краще використовувати на те, щоб в Україні розвивався футбол. І хто б там не прийшов до влади у футболі, я вважаю, що це має бути людина з авторитетом, яка розуміє процеси у футболі.

Я не думаю, що вже все вирішено (призначення Шевченка на посаду президента УАФ – прим.). Якщо Шева прийде в УАФ, то він має бути людиною, яка постійно займатиметься питаннями як в Україні, так і за кордоном. Нам всім треба розуміти, що в Україні не тільки війна, а також буде переломний процес у футболі.

Плюс, дуже важлива річ полягає в тому, що Андрій Шевченко – це людина, яка має доступ до дуже великого активу в ФІФА та УЄФА, це людина, яка може впливати на великі процеси на міжнародній арені. Тому я б не казав, що Андрій Шевченко буде тільки сидіти в Англії.

Хоча у Романа є гарні ідеї, але я б не казав, що вже все вирішено. Я вважаю, що це не так. Якщо казати з приводу мене, то я спілкувався з Ромою, і ми дуже на хорошій ноті обговорювали, що можна і треба зробити, щоб відновити наш футбол. Я б сказав, що це була розмова про те, що і як ми можемо зробити, але жодних розмов про членство в команді не було, – сказав Левченко.