4 грудня 2023 10:19
4

"Технічна поразка для "Миная" - це цілком реальний варіант": журналіст висловився щодо переносу поєдинку "Минай" - "Динамо"

Журналіст Володимир Звєров висловився щодо перенесення матчу "Минай" - "Динамо" та розповів, що загрожує закарпатському клубу.


"Минай" та "Динамо" зіграли 73 секунди на стадіоні "Минай", після чого пішли в підтрибунку через повітряну тривогу. МіГ взлетів, а ця собака літає дуже довго. Тривога тривала півтори години і через неї в тому числі матч не відбувся, але це тільки в тому числі. За всім цим криється значно складніша історія, яка стосується і футболу, і допуску стадіонів до змагань, і чи завжди Прем’єр-ліга, є саме - Прем’єр-лігою за рівнем організації змагань.


"Динамо" і "Минай" о 13:07 пішли в підтрибунку. Далі відбулася нарада представників команд, там були Желько Любенович, Олег Гусєв і делегат матчу, вони домовились, поновити гру, якщо тривога закінчиться до 14:30. Тривога закінчилася о 14:36 і відповідно "Динамо" почало збиратися, почали пакувати речі і їхати зі стадіону. Зрозуміло, що тривога штука непередбачувана, але чому команди домовилися на 14:30? Справа в тому, що на стадіоні "Миная" немає ніяких освітлювальних приладів. І якщо починати грати о 14:30, то закінчувати гру треба буде десь о 16:30, і світла буде недостатньо. І відповідно, якщо відбій тривоги пролунав о 14:36, а ще треба час щоб команди вийшли і розім’ялись, то я думаю, що більше тайму за світлового дня вони б не зіграли.


Що далі? Які є варіанти розвитку цієї ситуації? Позиція "Миная": "Винен ворог, винен організатор повітряної тривоги". Позиція "Динамо": "У зв’язку з тривогою, делегат прийняв рішення про перенесення гри, таке рішення ще й пов’язано з відсутністю можливості дограти поєдинок за умов денного освітлення". Коли "Минай" вийшов в УПЛ в 2020-му році, вони грали на стадіоні в Ужгороді, потім через війну вони переїхали на домашній стадіон і увесь цей час всі знали, що там немає освітлення. Матчі ставились на 13:00. Були тривоги, але не було тривог в такий короткий світловий день. І це ходіння по лезу ножа, не могло закінчитися нічим іншим.


Команди встановили дедлайн на 14:30, а тривога закінчилась о 14:36. І позиція "Миная" така, що "Динамо" могло б вийти і зіграти цей матч, але я думаю, що не відомо чи встигли б команди зіграти до кінця світлового дня. Зрозуміло, що з позиції "Динамо" за підписаними документами - вони праві. В "Динамо" посилаються на відсутність освітлення. За регламентом на кожному стадіоні, на якому проводиться телевізійна зйомка повинно бути обладнане освітлення.


І що відбудеться далі? Є 2 варіанти розвитку подій. Або команди дограють матч і виконавчий директор УПЛ Дикий заявив, що оскільки стадіон сертифікований, то про технічну поразку не йдеться. У нас війна, складна ситуація і рівень вимог для стадіонів настільки занизили, що дозволяють грати на стадіонах, на яких немає світла. Ось це один із варіантів виходу і він бульш людський. Але є варіант документарний і, судячи з того, що є в документації по стадіону, в "Динамо" Київ дуже багато козирів, щоб піти в КДК і зарахувати технічну поразку закарпатській команді. Як я розумію, зараз цей варіант більш переможний.


Атестаційний комітет УАФ допустив цей стадіон до змагань, і якщо КДК зарахує технічну поразку, то вийде, що УАФ "вистрілить собі в ногу". А нічого не заважає "Динамо" натиснути на цю ситуацію і підготувати всі документи. В них є документ про дедлайн о 14:30, є регламент з інфраструктури стаіонів. А ще в них є ситуація, яка відбулась 3 роки тому в матчі "Інгулець" - "Шахтар". Коли в грудні домашній матч "Інгульця" повинен був відбутися у Кропивницькому, але делегат зустрічі скасував гру, через те, що поле замерзло і було не готове до поєдинку. Тоді "Шахтар" говорив, що "Інгулець" винен, оскільки вчасно не увімкнув підігрів. І тоді "Інгульцю" впаяли 0:3. Тоді говорили, чому "Шахтар" не хоче зіграти цей матч з "Інгульцем"? Але тоді була чемпіонська гонка і навіщо "Шахтарю" мати ще одн матч навесні і ускладнювати собі життя, якщо вони за документами могли отримати технічну перемогу.


І повертаючись до матчу "Минай" - "Динамо", в подібній ситуації опиняється київський клуб. В них ще 3 перенесені матчі і для чого їм ще один виїзд в Ужгород? Я думаю, що технічна поразка для "Миная" - це цілком реальний варіант".

минай --это уровень вторая лига
Нічого особистого проти Минаю не маю але це технічна поразка,Динамо витратило від10-13 годин дороги в одну сторону щоб зіграти більше хвилини
Ну взагалі, знаючі обставини в УАФ на даний момент, то варіант з "технарем" цілком можливий. Але, знаючі нашого "терпилу"...
Амінь!