20 травня 2024 08:59

Гриліш про чемпіонство "Сіті": "Я тут 3 роки і кожен сезон виграю АПЛ – неймовірно. Міг грати більше, але ніде у світі немає такої ротації, в цьому вся краса"

Джек Гриліш підбив підсумки сезону для «Манчестер Сіті».


Команда Пепа Гвардіоли виграла АПЛ вчетверте поспіль, випередивши «Арсенал» на 2 очки після перемоги над «Вест Хемом» (3:1) у заключному турі.


– Творити історію – це дивовижне почуття. Я граю тут уже три роки і щороку виграю АПЛ – це неймовірно. Так само, як і для хлопців, які роблять це вже вчетверте. Кажуть, що ця ліга найскладніша у світі, тому виграти її чотири рази поспіль – це щось неймовірне.


Минулого року я казав, що ніколи не грав у команді, яка була б близька до нас. У нас є все: молоді хлопці, досвідчені гравці, талант і просто приголомшлива згуртованість.


Я не думаю, що взагалі добре виступив цього сезону. Цього року я виступив краще, ніж першого року. Тоді я просто хотів перемагати, незважаючи ні на що. Минулого року я грав більше, а цей сезон був менш стабільним.


Я був гарний часом. Я маю високі стандарти, тому я відчуваю, що міг би зіграти більше в деяких матчах. У нас дуже багато добрих гравців, тому це складно. У жодній команді світу немає такої ротації, як у нас, але в цьому і є вся краса.


- Що ви сказали Пепу Гвардіоле?


- Я просто привітав його, а він відповів: "Ні, це я тебе вітаю!" Він неймовірна людина.


Цього сезону мені часом було важко виходити на поле – я не соромлюся говорити про це, – і він завжди був поряд. Він блискучий тренер на полі, але він допомагав мені та у своєму кабінеті.

Я дуже пишаюся хлопцями та радий за них. Такі гравці, як [Матео] Ковачіч, просто чудові. Останні кілька тижнів він грав кожну хвилину, але не сьогодні, але він прийняв це дуже спокійно. Я дуже пишаюся, - сказав півзахисник "Манчестер Сіті" в інтерв'ю Sky Sports.