2 грудня 2023 09:36

Скандальний експрезидент українського клубу хоче купити російську команду: тренером планує призначити Кононова

Колишній президент українського клубу Полтава, який припинив існування влітку 2018-го року, бізнесмен Леонід Соболєв зацікавлений у купівлі московського Торпедо.


Леонід Соболєв планує відразу вкласти в клуб 2,5 мільярда рублів. Крім того, експрезидент ФК Полтава хоче запросити колишнього наставника львівських Карпат і Севастополя Олега Кононова на посаду головного тренера команди. Про це повідомляє Metaratings.


Наразі Соболєв займається будівельним бізнесом у Підмосков'ї. Раніше він надавав фінансову підтримку Сатурну, який тренував Кононов, який залишив клуб у серпні цього року.


Торпедо посідає восьме місце в турнірній таблиці Першої ліги росії.


В українському футболі Соболєв часто потрапляв у скандали, висловлюючи своє невдоволення роботою арбітрів. Влітку 2018 року ФК Полтава завоював путівку в УПЛ, проте повідомив, що не планує грати в чемпіонаті 2018/19, оскільки стадіон не готовий до матчів вищого дивізіону.


Через деякий час Соболєв ухвалив остаточне рішення про припинення діяльності клубу. До цього він також декілька років погрожував зняти ФК Полтава з чемпіонату, але це залишалося лише погрозами.


ФК Полтава з 2012-го року по 2018-й рік виступав у Першій лізі.


Найвище досягнення – 2-е місце (2017/18).