26 листопада 2023 17:51

Віталій ПОНОМАРЬОВ: "Це один з найгірших матчів у чемпіонаті у виконанні нашої команди"

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов прокоментував поразку від «Динамо».


– Ми незадоволені ані результатом, ані якістю гри, яку продемострувала команда. Це один з найгірших матчів у чемпіонаті у виконанні нашої команди. Тому будемо аналізувати і виправляти ці помилки. Ті голи, які ми пропустили, це помилки, через які повинні пройти наші футболісти. Ми вимагаємо, щоб вони виходили через короткий пас в атаку, тому через такі помилки потрібно пройти.


– Не питали у Герети, чому він там «начудив»? Чи міг він парирувати удар?


– Ми вимагаємо так грати. Воротар, звичайно, сам приймає рішення під час гри. Ще раз кажу, в тренувальному процесі ми вчимо грати спокійно ногами, цього вимагає сучасний футбол. Він помилився у цій ситуації. Сварити його ніхто не буде, бо це просто помилка.


– Як заміна Едсона вплинула на гру?


– Не думаю, що вона суттєво вплинула на гру. Не сподобалося інше, що ми в другому таймі після двох пропущених м’ячів через грубі помилки ми психологічно трішки знітилися. Це проблема, бо треба грати гру до кінця, який результат не був би. Ми цьому вчимо хлопців. Не можу сказати, що ми здалися в другому таймі, але не було командною гри та цілісності.


– Ваш аналіз першого кола.


– Ми задоволені, як команда провела перша коло. Тому що у нас молода команда, які потрібно ще багато пройти, багато зробити роботи. Ми задоволені результатом в першому колі. У нас були хороші матчів, особливо з лідерами чемпіонату: «Кривбасом», «Поліссям», «Шахтарем» та «Чорномоцем». Були не зовсім хороші, як сьогоднішній, матч з ЛНЗ. Звичайно, на сьогодні нам не вистачає стабільності. Але я думаю, що тільки через працю хлопці досягнуть, щоб ми могли не втрачати необов’язкові очки. Я переконаний, що якщо ця команда збереться, то буде конкурентоспроможною і боротиметься за найвищі місця в майбутньому.