25 листопада 2023 22:42

Тренер "Шахтаря" U-19 Бєлік: "Динамо" U-19 - постійно на базі, усі приїжджають до них. Чому це дозволяється?

Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік поскаржився на відсутність рівних умов у юнацькому чемпіонаті.


«Нам важко, ми команда, яка два дні дістається до місця проведення поєдинку Юнацької ліги УЄФА та два дні повертається до України. Більшість команд не йдуть назустріч, не хочуть переносити гру та змінюватись турами. Я дуже уважно стежу за «Динамо» U19, яке грає лише у чемпіонаті та постійно перебуває на базі, всі команди приїжджають до них.


Якщо федерація припускає це, то маю питання: чому це дозволяється? Я вважаю, що команди перебувають у нерівних умовах. Повірте, якщо наступного сезону «Динамо» U19 або «Рух» U19 гратимуть у Юнацькій лізі УЄФА, а ми – ні, я піду назустріч.


Я хочу грати проти сильних суперників із максимально сильним складом та оновленими футболістами, я завжди піду назустріч і перенесу гру, якщо це потрібно. Коли рішення ухвалюються таким чином, то, мабуть, боротимемося не лише з нашими суперниками, а й проти регламенту суддів. Я завжди говорю, що мені потрібне тільки гарне поле і щоб судді не заважали, а далі я впевнений у своїй команді. Я не бачу в чемпіонаті сильніше за нас», – сказав Бєлік.


"Динамо" йде лідером у таблиці, маючи 35 очок після 15 матчів. У «Шахтаря» 34 пункти та 14 ігор.