21 листопада 2023 16:14

Віталій МИКОЛЕНКО: "Я був би радий отримати не "Лева матчу", а путівку на Євро"

Захисник збірної України Віталій Миколенко був визнаний уболівальниками «Левом матчу» — найкращим гравцем поєдинку кваліфікації Євро-2024 проти Італії.


У вчорашньому поєдинку відбору Євро-2024 в групі С збірна України в Леверкузені зіграла внічию з командою Італії — 0:0. Уболівальники назвали «Левом матчу» Віталія Миколенка, який прокоментував приз і саму гру.


«Дякую за те, що проголосували за мене. Але я був би радий зараз отримати не «Лева матчу», а путівку на Євро. Було важко провести таку гру проти Італії, але я вважаю, що ми гідно виступили. Ми досі в грі, чекаємо на жеребкування плей-оф, побачимося за чотири місяці.


Для нас було важливо правильно підказувати один одному. Для мене як для захисника важливою була синхронізація між захисниками й півзахисниками, тому що це збірна Італії: якщо ти десь не добігаєш і щось неправильно робиш — тебе одразу карають. Це було найважливіше.


Я не скажу, що не вистачило майстерності, не забувайте, проти кого ми грали. Італія завжди славилася хорошим захистом. Звісно, було важко знайти моменти, а коли вони були — їх не вдалося реалізувати. Але я пишаюся своєю командою, щасливий бути поряд із хлопцями кожного дня.


Щодо можливого пенальті, то я не бачив епізоду. Але Барелла сказав, що спочатку було зіграно в м’яч, а потім — у ногу. Арбітр сказав, що пенальті немає. Якщо в них є VAR, і вони не ставлять пенальті, то, гадаю, його й не було.


Попереду — матчі плей-оф. Я знаю, що ми будемо в хорошій формі та готовими до цих поєдинків», — сказав Віталій Миколенко.