19 листопада 2023 21:30

Збірна України провела офіційне тренування в Леверкузені перед матчем з Італією

Оселившись у готелі, що є частиною стадіону «БайАрена», синьо-жовті одразу ж опинилися в атмосфері футболу.

Усе навколо присвячене місцевому клубу: футболки різних років, вирізані у повний зріст фігури відомих виконавців, з яких одразу привернув увагу «клон» легендарного гравця «Баєру» Карстена Рамелова, клубні сувеніри та фото видатних німецьких футболістів уздовж кожного з коридорів на шести поверхах готелю. А ще — гігантські панорамні шпалери із зображенням заповненого стадіону та гравців на полі! До слова, уболівальники можуть без проблем замовити собі тут номер і провести час у чудовій футбольній атмосфері. Якщо, звісно, встигнуть забронювати апартаменти завчасно.

Якщо ви почали хвилюватися за затишок для збірників, ми вас заспокоїмо: синьо-жовті мешкають на верхніх поверхах готелю, куди фани не мають доступу. Тут, окрім покоїв гравців та тренерів, також є і ресторан, і медичний зал, і місце для екіпірування. Й усі ці кімнати мають панорамні вікна просто на трибуни. Тож харчується виконавець, приймає процедури чи слухає настанови тренерського штабу — і мимоволі може побачити у вікні червоно-чорні трибуни «БайАрени». Тому коли гравці вийшли на чудовий газон леверкузенського стадіону, не можна сказати, що місце було зовсім незнайомим для них, оскільки вони майже весь день на нього дивилися.


У вечірньому тренуванні взяли участь усі футболісти збірної України: те, що лазарет у синьо-жовтих порожній, — фактор важливий. Після пробіжки та розминки хлопці виконали вправи на швидкість реакції, відпрацювали тримання м’яча у квадраті й перейшли до основної частини заняття — відшліфовування окремих моментів тактичної схеми на завтрашню гру. Головний тренер Сергій Ребров традиційно пояснював виконавцям ті чи інші функції в різних аспектах гри, наголошував на епізодах, які вимагають підвищеної уваги. Сьогодні до опівночі коуч синьо-жовтих сформує заявку із 23-х гравців, які зможуть узяти участь у матчі з Італією. А стартовий вибір Реброва ми дізнаємося завтра за 75 хвилин до початку поєдинку.


Усі 30 тис. квитків на матч, який розпочнеться о 21:45 за Києвом, продано, відтак завтра очікуємо, що червоно-чорна арена перефарбується в синьо-жовті кольори, які є найбільшим натхненням для кожного українця. Гравці збірної однозначно розраховують, що емоції рідних уболівальників допоможуть їм здобути історичну й таку бажану для країни звитягу.


Фото: УАФ