19 листопада 2023 17:52
1

Сергій РЕБРОВ: "Не вважаю, що Італія завтра гратиме на нічию. Це не та команда і не той тренер, щоб закриватися позаду"

Прес-конференція головного тренера збірної України Сергія Реброва напередодні матчу з Італією.


- Наскільки прораховані усі помилки першого матчу з Італією у Мілані?

– Ми переглянули нашу першу гру. До того ж, у нас є інформація про матч Італії з Північною Македонією. Поділились нею із гравцями. Впевнений, що вони готові. Це буде інша гра. Впевнений, що завтра буде повний стадіон, який нас підтримуватиме. Нам потрібна лише перемога. Тому будуватимемо нашу гру, зважаюци на це.


- Збірній України потрібна перемога, а Італії вистачить нічиєї. Як це може вплинути на перебіг подій? Чи розглядали варіант, за якого Італія віддасть ініціативу і діятиме на контратаках?


– Ми розглядали багато тактик із нашого боку. Італія має дуже сильних гравців, які можуть грати і на оборону, і на атаку. Це дуже інтенсивна команда. Вони грали два дні тому, але вони завжди мають кілька складів. Ми маємо бути готові до інтенсивної гри. Завтра дамо гравцям інформацію, як ми гратимемо. Я не вважаю, що Італія завтра гратиме на нічию. Це не та команда і не той тренер, щоб закриватися позаду.


- Чи задоволенi ви спарингом з "Лехією"? Чому він проходив за зачиненими дверима? Чи всі футболісти здорові?


- Зрозуміло, чому він проходив за зачиненими дверима. Ми грали не проти збірної, а з клубом у рамках підготовки до Італії. Ми були не дуже згодні грати цей спаринг за два дні до офіційного матчу. Але ця гра була у наших планах і була корисною. Ніхто не отримав пошкодження, усі готувалися у матчі з Італією.


- Минулими вихідними ми побачили, що наші топ-гравці в хорошій формі. Чи відчувається додатковий оптимізм у команді?


- Я нещодавно працюю у збірній, але бачу атмосферу в команді. Мені вона дуже подобається. Незалежно від того, як футболісти грають у своїх клубах, вони приїжджають сюди із гарним настроєм. Тут зовсім інші завдання та відповідальність перед нашою країною та нашими людьми. Впевнений, що ті голи та гарний матч "Шахтаря" проти "Барселони" додасть впевненості футболістам.


– Як ви оцінюєте шанси збірної України вийти на ЄВРО?


- Я вважаю, що у нас добрі шанси. Цей матч відрізнятиметься від того, що був у Мілані, бо завтра ми матимемо підтримку стадіону. Впевнений, що це змінить настрій наших футболістів. У них буде підвищена мотивація. Вони не повинні боятися програти, але повинні боятися зробити замало, щоб уникнути поразки.


– Нещодавно Чеферін казав, що Італія має грати на ЄВРО. Як ви на це відреагували?


– На це мають реагувати люди в Україні. Нам потрібно зосередитися на нашій грі. Гравцям дуже важливо бути готовими ментально. Вони мають забути про всі висловлювання у пресі. Це не повинне впливати на наших футболістів. Вони повинні бути злішими і розуміти, що здобути результат можуть тільки вони.

Вони мають забити!


Це по-Фройду!
Ваші слова - Богу в уші!