12 листопада 2023 15:35
4

"Кривбас" - "Динамо" 0:2. Звіт про матч. Переможний старт Шовковського-наставника

Матч проти «Кривбаса» став для «Динамо» першим після відставки тепер вже колишнього головного тренера команди Мірчі Луческу. Водночас ця гра стала першою для виконувача обов’язків наставника Олександра Шовковського (якщо не враховувати весняну історію), який обрав на поєдинок досить неочікуваний стартовий склад.


Якщо з воротарем Бущаном і захисниками Тимчиком, Поповим, Дячуком і Дубінчаком несподіванки не було, то у півзахисті тренер багато кого здивував. Зокрема, у центрі поля вийшов трикутник Бражко-Шепелєв-Царенко, а на флангах атаки – Караваєв і Беніто. Щодо вістря атаки, то в цю зону повернувся після дискваліфікації Ванат. Капітан киян Буяльський залишився у запасі, а Шапаренко взазалі опинився поза заявкою…


Через повітряну тривогу на Дніпропетровщині поєдинок розпочався приблизно на 40 хвилин пізніше. Господарі почали активно і вже на 4-й хвилині пробували потривожити Бущана – Ілич пробив зі штрафного у сітку зі зовнішнього боку. Ще кілька перспективних атак криворіжців успіхом не увінчалися.


Хай там як, рахунок у матчі відкрило саме «Динамо». На 8-й хвилині Тимчик розігнав атаку правим флангом, прострілив у центр, Кузик спробував вибити м’яч, але скинув прямо на Ваната, який впевнено пробив у дальній кут – кияни повели в рахунку – 1:0.


Не встигли підопічні Юрія Вернидуба оговтатися, як вже за 4 хвилини залишилися у меншості. Караваєв вирізав довгу передачу на Ваната, якою вивів форварда на оперативний простір. Владислав уже готувався до ближньої дуелі з голкіпером, однак Безкоровайний збив його біля штрафного майданчика. Як наслідок, оборонець «Кривбаса» отримав пряму червону картку за фол останньої надії, а «Динамо» отримало чисельну перевагу.


На 18-й хвилині динамівці могли подвоювати свою перевагу, при цьому робити це креативно: Царенко хитро прострілив низом з кутового на Ваната, а Владислав пробив у напрямку дальнього кута – повз ворота. Криворізька команда відповіла контратакою, яка завершилася неточним пострілом від Задераки.


А на 27-й хвилині «біло-сині» змогли забити вдруге. Шепелєв вирізав довгу передачу на Караваєва, той без будь-яких проблем відтиснув захисника Рябова і вийшов на рандеву з Кліщуком. Переграти воротаря Олександру також труднощів не склало – удар повз голкіпера та 2:0.


Після другого пропущеного м’яча гості дещо збавили оберти. Натомість господарі, попри гру вдесятьох, не цуралися активно вибігати в атаки, хоч і робили це переважно безуспішно. До перерви можна пригадати лише удар від Задераки, який парирував Бущан, а також підступний простріл від Дібанго. Зрештою, на 15-хвилинну паузу команди пішли з подвійною перевагою «Динамо».


Другий тайм розпочався з дальнього удару від Бражка – значно вище воріт. Дещо згодом підступно пробивав Кабаєв, який у перерві замінив Беніто, але з його спробою впорався Кліщук. Так само надійно голкіпер криворіжців зіграв і на 52-й хвилині, коли відбив постріл від Царенка.


На 62-й хвилині динамівці заробили хороший штрафний удар, проте Ванат пробив над поперечкою. За 7 хвилин до дальньої пристрілки також вдався Шепелєв, але його також спіткала невдача – вище воріт. А на 70-й хвилині значно небезпечніше пробивав Караваєв, який з близької відстані цілив у ближній кут, проте криворіжців урятував Кліщук.


У «Кривбаса» теж був хороший момент. На 79-й хвилині м’яч дивом не опинився у сітці киян: Кабаєв зрізав круглого у власні ворота після прострілу від Ілича, проте Бущан в ефектному стрибку перевів ігрову сферу в стійку. Підопічні Олександра Шовковського відповіли на таку спробу дальнім ударом від Тимчика – повз ціль.


Зрештою, «Динамо» зуміло втримати свої ворота на замку та зберегти подвійну перевагу продовж усього другого тайму. Враховуючи це, фінальний свисток арбітра ознаменував перемогу київської команди з рахунком 2:0. Дебют Шовковського-наставника виявився успішним!

Тренер Вратарь и мы не пропускаем))))
С победой!!!!
Для стабилизации психологического состояния команды очень важная победа.
Но игры как не было, так и нет.
Повезло в эпизоде с прямо скажем спорной красной карточкой.
Повезло, что защитники Кривбасса сделали такие грубые ошибки когда забивались голы, особенно второй.
Ещё обратил внимание сколько наших ударов, а их было сегодня много, просто не попадало в створ ворот. Ну тут дело такое - мастерство игроков оно или есть или его нет...
Если брать по людям, то мне особенно обидно, что никак не может найти свою игру Кабаев. Вроде есть хорошая скорость, один в один регулярно уходит от оппонентов. Есть и хлесткий поставленный удар. Но что-то никак не получается это все с толком использовать.

всех с победой долгожданной!
и главное на ноль в воротах!
Если честно, не ожидал победу Динамо. После всего, что было. А тут приятно удивили, молодцы. Повеселее и поживее стали играть. Посмотрим, что будет дальше.