7 листопада 2023 21:01
2

Роман Зозуля - Фаріон: "Іноді корисно завалити морду і молитися на тих, хто не допустив, щоб державною мовою в Україні стала руzzка"

Колишній форвард збірної України Роман Зозуля відреагував на критику російськомовних військових з боку мовознавця та колишнього народного депутата Ірини Фаріон.


«В Україні має бути єдина державна мова – українська. факт. Я за розвиток, популяризацію та посилення законодавчої бази, яка сприятиме остаточному переходу українською мовою у всіх сферах.


Водночас я вважаю, що людина, яка дозволяє собі принижувати і ображати тих, кому Україна вже 10 років тримається і протистоїть Росії – свідомий провокатор і шкідник.

В «Азові» та загалом у ЗСУ служать дуже близькі мені люди, зокрема й мій батько. І кожного з них я і мої діти будуть шанувати і дякувати їм, незалежно від того, якою мовою вони нас захищають.


Більшість наших воїнів не мають можливості, часу і бажання роздавати інтерв'ю та поради, зате кожен із них у прямому сенсі випалює все руzzке з нашої землі, ризикуючи при цьому власним життям. Тому іноді дуже корисно деяким завалити морду і молитися на тих, хто не допустив, щоб державною мовою тут стала руська.

Слава захисникам України», – написав Зозуля у фейсбуці.

Нафига вообще эту идиотку Фарион таскать на интервью или в СМИ? Говно не трогай, вонять не будет. А лучше её в тюрьму наконец посадить или в психбольницу сдать.
100%