26 жовтня 2023 12:51

Дженнаро Гаттузо: "Навчаю своїх гравців, як правильно вдягати гетри перед виходом на поле"

Наставник "Марселя" Дженнаро Гаттузо напередодні матчу групового раунду Ліги Європи висловився щодо протистояння з грецьким АЕКом та важливість деталей.


- Коли ми грали, ми з Алмейдою (тренер грецької команди - прим.) були схожі. З ним було важко мати справу як з гравцем, буде важко мати справу як з тренером: у нього є філософія, яка мені подобається, і він хороший тактик.


Я також навчаю своїх гравців, як правильно вдягати гетри перед виходом на поле. Кожна деталь має значення. Ми проаналізували суперника і побачили, наприклад, що вони дуже добре грають на стандартах. Ми розробили правила, яких потрібно дотримуватися до кінця.


Якщо заплющити очі, то можна повірити, що це раунд Ліги чемпіонів. Перемога обов'язкова, буде аншлаг, гаряча атмосфера. Ми повинні будемо підтримувати свою мотивацію протягом 90 хвилин, у нас буде зовсім інший суперник, ніж "Брайтон" та "Аякс".


Але це не вирішальна гра, у нас будуть і інші. Для мене важлива перемога, але відносно загального шляху. Я не люблю, коли люди просто кажуть: "Марсель" добре грає".


Я також хочу, щоб це була чудова команда, яка перемагає. І я не хочу чути про суддівство, невезіння чи нещастя.... Якщо ми змінимо цей менталітет, ми виховаємо лідерів: ти не станеш ним сам по собі, - цитує Гаттузо ТМW.