22 жовтня 2023 08:21

Артем ФРАНКОВ: "Варто очікувати, що динамівська коса "менше двох не забивати, менше двох не пропускати" найде на дніпровський камінь імені Максимова"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч української Прем’єр-ліги «Динамо» Київ – «Дніпро-1».


Історія протистояння київського «Динамо» та його зірки 90-х Юрія Максимова – абсолютно окрема і набагато багатша глава або навіть повість, ніж історія зустрічей «Динамо» та «Дніпра-1», «юридично іншого клубу». «Борисфен» (ще як гравець), ЦСКА, «Кривбас», «Ворскла»… І ось «Дніпро-1» – якщо не клуб, то місто цілком рідне, оскільки Юрій Вільович успішно грав за ТОЙ ЩЕ «Дніпро» в 1992-94 рр.


Це я до того, що легкого життя «Динамо» не передбачається взагалі, а з Максимовим на чолі і без того складного суперника – подвійно. Наразі команди розташовуються у турнірній таблиці по сусідству: 6. Динамо – 15 очок після 7 матчів, 7. Дніпро-1 – 15 очок після 8 матчів. До того ж, дніпряни підходять до матчу після трьох поспіль «сухих» перемог над «Зорею», «Металістом 1925», а «Динамо» – після епік-фейлу з «Поліссям». Можливо, ці міркування нічого не означають, бо з того часу минуло багато часу – пауза на збірні, в яких було задіяно чимало гравців обох команд, проте…


У «Динамо» точно не зіграє герой матчу з Македонією Караваєв, вилучений у Житомирі.


Варто очікувати, що динамівська коса «менше двох не забивати, менше двох не пропускати» знайде на дніпровський камінь імені Максимова – там навіть один пропущений прирівнюється до катастрофи. Ну, чи виглядає такою: суха серія «Дніпра-1» триває вже 299 хвилин – останнім, хто вражав його ворота, був Салабай із «Колоса».