21 жовтня 2023 15:25

Марокко сперечається за право проведення фіналу ЧС-2030 з Мадридом

Марокко збирається поборотися з Мадридом за право проведення фіналу ЧС-2030. Марокко наполегливо вимагає право проведення фінального матчу турніру, хоча спочатку планувалося, що він пройде на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" в Мадриді. Тепер, як пише The Times, Марокко подало заявку на проведення гри. Це викликало напругу між країнами-організаторами турніру.


Очікується, що Іспанія, Марокко і Португалія мають дійти до єдиної позиції найближчими місяцями. Остаточне рішення залежатиме від ФІФА. Марокко приєдналося до заявки Іспанії та Португалії на ЧС-2030 у березні. Два тижні тому ФІФА оголосила, що турнір пройде в цих країнах, але три стартові матчі чемпіонату світу відбудуться в Аргентині, Уругваї та Парагваї.

До цього матчі чемпіонату світу проходили в Африці лише один раз - у 2010-му турнір відбувся в ПАР. Зазначається, що це може політично вплинути на рішення ФІФА. При цьому ФІФА ще досі не вирішила, де відбудеться фінал ЧС-2026. На проведення цієї гри претендують 80-тисячний "Ей-ті-енд-ті Стедіум" в Арлінгтоні, штат Техас, і "Метлайф-стедіум" в Іст-Ратерфорді, штат Нью-Джерсі. Як кажуть інсайдери, з боротьби за фінал ЧС-2026 вибув стадіон у Лос-Анджелесі. Стартовий матч турніру, ймовірно, відбудеться на стадіоні "Ацтека" в Мехіко.