20 жовтня 2023 22:36

Владислав НАУМЕЦЬ: "Згідно тенденції цього чемпіонату вірю, що можемо взяти очки у грі з "Шахтарем"

Півзахисник черкаського ЛНЗ Владислав Наумець в ексклюзивному інтерв’ю пресслужбі Української Прем’єр-Ліги розповів про те, як команда провела паузу, пов’язану із матчами збірних, а також про підготовку до матчу проти чинного чемпіона країни - донецького Шахтаря.


- Владе, як провів паузу, пов’язану із матчами збірних? Чи дивився якісь матчі відбору на Євро-2024?


- Щодо нашої збірної - дивився усі матчі. Якщо ж говорити про те, як ми командою проводили цей період часу, то провели два спаринги із Чорноморцем: з U-19 та першою командою. Працювали в режимі дворазових тренувань, відтак можу резюмувати, що цією паузою скористалися досить продуктивно, набрали кондиції. Буквально вчора провели двусторонню гру з командою U-19.


- Як ви зпрацювалися із Олегом Дулубом? Що змінилося в команді, зокрема, в побуті?


- Серед ігрових аспектів: пробуємо нову тактику, але в основному, будуємо гру через контратакі, більше акцентуємо увагу на обороні. Стараємося грати компактно та агресивно. Щодо побуту, ми збираємося раніше, щоб команда більше часу проводила разом, стало більше якихось спільних заходів.


- Завтра вам грати проти Шахтаря, який отримав нового головного тренера. Факт радикальних змін на тренерському містку гірників зіграє вам на руку?


- Чесно кажучи, не знаю. Оскільки Дарійо Срна - дуже досвідчений футболіст, він знає, які слова сказати хлопцям, як налаштувати. Нам же також не потрібно додаткової мотивації, бо Шахтар - чинний чемпіон України, хочеться також їх обіграти. У цьому чемпіонаті така тенденція, що всі можуть одне одного обіграти, тому я вірю в те, що ми зможемо взяти очки.


- У Шахтаря цього сезону з лівого флангу в обороні переважно діє Іраклі Азарові. Як би ти оцінив цього хлопця? Що скажеш про його якості?


- Дуже якісний захисник, технічний та різкий. Бачив багато ігор, скажу, що якісне підписання, хороший гравець.


- Чи знаєш ти, як з ним впоратися завтра?


- Я гадаю, що обіграти можна будь-кого. Важливо дивитися не на те, хто проти тебе грає, а хто поряд.


- За твоїми відчуттями, поточний чемпіонат став сильнішим за попередній?


- Я би сказав так, що немає якихось фаворитів в поточному чемпіонаті. Виходить так, що усі плюс-мінус грають на рівних. І кожен матч непередбачуваний, можна брати 3 очки навіть у протистояннях із найбільшими грандами.