13 жовтня 2023 10:15

Роман ВАНТУХ: "Звичайно, дивимося в таблицю, неприємно бачити "Зорю" так низько"

Захисник луганської Зорі Роман Вантух прокоментував перебіг гри з Маріуполем до 1/8 фіналу розіграшу Кубка України, а також оцінив виступ команди у першій частині чемпіонату України.


– Романе, вітаю з виходом до чвертьфіналу Кубка України. Із ФК Маріуполь було складно грати?


– Ми знали, що непросто гратимемо в цьому поєдинку. Маріуполь грав проти бронзового призера чемпіонату України, і їм не було що втрачати. Мотивація у господарів зашкалювала. Ми й не сподівалися, що буде легко. Ми хотіли перемогти впевненіше. Маріуполь нав’язав нам боротьбу і створив кілька добрих гольових моментів біля наших воріт.


– Ця зустріч йшла до першого забитого м’яча?


– Ми хотіли здобути більш впевнену перемогу, але, вийшло, як вийшло. Ми ще шукаємо свою гру. Ми гратимемо краще.


– Дві перемоги поспіль для Зорі дозволяють тепер грати впевненіше?


– Завжди кажуть – гра забудеться, а результат залишиться. Поки що ми не задоволені якістю нашої гри.


– Мабуть, це сталося через велику ротацію?


– Я не можу сказати, що у нас велика різниця в класі гравців, хто виходить в основному складі, і хто знаходиться на лаві запасних. Усі хлопці мотивовані і хочуть показати виття максимум. Хтось виходить на футбольне поле хоче показати свій найкращий рівень майстерності. Ротація не вплинула на рівень нашої гри. Поки що, ми не можемо показати на 100% свої максимум, про що ми домовляємося. Нам потрібен час.


– Ми дивимося у турнірну таблицю та бачимо Зорю на 14-му місці в УПЛ. Такого не було, напевно, років 10. Із чим ти це пов’язуєш?


– Звичайно, ми теж дивимось у турнірну таблицю. Нам неприємно там бачити Зорю так низько. Ми хочемо вигравати у кожній грі. Перед сезоном нам ставили максимальні завдання. Як мінімум, повторити минулорічний результат. Поки що ми внизу таблиці, але ми не опускаємо голову. Думаю, що ми зловимо свою гру. Якість футболістів Зорі дуже хороша – залишилося лише знайти свою гру.