4 вересня 2023 10:20

"Кучера та Краснікова ніхто не запрошував": Береза розповів, як тандем з "Металіста" опинився у СК Дніпро-1"

Почесний президент Дніпра-1 Юрій Береза прокоментував призначення Олександра Кучера на посаду головного тренера та Євгена Краснікова спортивним директором дніпровського клубу.


Дніпро-1 не зміг пробитися в єврокубкову осінь цього сезону, спортклубівці поступово вилетіли з кваліфікації трьох євробкуків.


Юрій Береза пов'язує цю подію з тим, що виконавчий директор клубу Андрій Русол зробив неправильну ставку на тренерському штабі на чолі з Олександром Кучером.
«На жаль, Русол помилився у виборі тренерського штабу. Розбиратимемося, чому так вийшло. Я абсолютно довіряю Русолу, але вибір Кучера та Краснікова був пов'язаний лише з тим, що вони привели із собою футболістів Металіста, а Дніпру-1 тоді дуже не вистачало гравців.


Кучера та Краснікова ніхто не запрошував, вони прийшли самі, пообіцявши привести із собою гравців. Була повна безвихідь перед неповною безвихіддю. Начебто б вони і врятували тоді Дніпро-1, але нам довелося грати за їхніми правилами».

Також почесний президент Дніпра-1 підтвердив, що дніпровський клуб заплатив Металісту певну суму за самого Кучера та футболістів.


"Саме так. Це була така хитра угода, але я з самого початку не вірив у Кучера та Краснікова. На той час я зі своїм сином Максимом пішов на фронт і ми фактично усунулися від ухвалення рішень у Дніпрі-1. Русол мав абсолютний карт-бланш від мене», – сказав Береза в інтерв'ю «Українському футболу».


Фото: СК "Днiпро-1"