24 серпня 2023 23:27
1

Коваленко йде з "Аталанти", але залишається у Серії А: джерело назвало нову команду українця

Український півзахисник Віктор Коваленко та італійський нападник Ніколо Камбіагі готуються до переходу з Аталанти до Емполі.

Планується, що обидва гравці вже незабаром пройдуть медичний огляд перед офіційним підписанням контрактів з новим клубом.

Угода може бути як орендною, так і повноцінною, що відкриває для них нові можливості та виклики, повідомляє Tutto.Atalanta.

Від переходу до Емполі Коваленко та Камбіагі очікують успішну кар'єру та вражаючі виступи в складі нового клубу, сподіваючись покращити свої навички і внести вагомий внесок в командний успіх.

Зазначимо, що Коваленко має контракт з Аталантою до 30 червня 2025 року. Transfermarkt оцінює його у 1,5 мільйона євро;


Два минулі сезони він провів на правах оренди у Спеції (47 матчів, один гол, п'ять результативних передач). В останній кампанії Спеція покинула Серію А. У нинішньому сезоні українець ще не грав;


Емполі розпочав сезон із домашньої поразки Вероні (0:1) та поки посідає 14-у сходинку в турнірній таблиці першості Італії.
Адміни, виправте помилку :
"Два минулі сезони він провів на правах оренди у Спеції (47 матчів, один гол, три результативні передачі)"- сайт transfermarkt вказує інші данні в Серії А - за Аталанту 1 матч, нуль дій, а за Спецію 44+1 плей-офф Серії А = 45 матчів 1 гол 5 результативних передач, ще 2 матчі за Спецію були зіграні в Кубку Італії.

Далі для порівняння беремо гравця, який теж виступав в Серії А, та теж українец, та теж який грав в збірній Україні, це Евген Шахов, команда Лечче, він теж центральний півзахисник.

Висновок один, слабкого рівня цей Коваленко, навіть Евгеній Шахов за сезон в Серії А в команді Лечче має кращі результати за 24 матчі 1 гол та 3 результативні передачі, тобто в 2 рази майже кращі.

А як згадаю скільки возились з цим Коваленком в збірній, що він аж награв 33 матчі там, а користі аж 1 результативна передача в матчі зі збірною Турції.(кваліфікація Европа)

Шахов для прикладу за збірну України зіграв 7 матчів та забив 1 гол збірній Сербії (Товариський матч), а якби зіграв 33 матчі, як деякі, то результат був би набагато краще.