20 серпня 2023 19:02
9

"Чорноморець" – "Динамо" 3:2. Звіт про матч. Перша осічка киян у чемпіонаті

Після поєдинку Ліги конференцій проти "Аріса" кияни приїхали до Одеси на гру 4-го туру Прем'єр-ліги з "Чорноморцем".


Незважаючи на енерговитратний поєдинок із кіпріотами трьома днями раніше, Луческу, по суті, обійшовся без ротації складу. Зміни сталися лише на двох позиціях. Місце у воротах посів Нещерет, а Дубінчака на лівому фланзі оборони змінив Вівчаренко.


У перші 10 хвилин матч був небагатим на події. Відзначити можна лише спробу пробити по воротах Нещерата від Шпорна. Але удар словенського легіонера одеситів зі штрафного заблокували.


А ось кияни втратили реальний шанс відкрити рахунок на 12-й хвилині. Після передачі у вільну зону Ярмоленка Ванат потужно приклався по м'ячу з 9-ти метрів. "Чорноморець" від вірного гола врятувала поперечина. Господарі відповіли неточним дальнім ударом Брагару.


На 20-й хвилині одесити вийшли вперед. У Шапаренка не вийшло головою винести м'яч зі свого штрафного майданчика, Авагімян виграв боротьбу у Буяльського і сильним ударом з лівої пробив у ближній кут воріт Нещерета. М'яч вдарився у штангу і опинився у сітці.

Повівши в рахунку, "Чорноморець" уже не так активно грав попереду, тож ініціатива перейшла до "Динамо". Щоправда, особливої переваги, окрім як у контролі м'яча, у "біло-синіх" не простежувалося. Підопічні Луческу заробили кілька перспективних штрафних, але з їхньою допомогою загроз воротам Шевченка не створили.

Прекрасну нагоду відновити рівновагу в матчі на 40-й хвилині втратив Шапаренко. Микола отримав передачу від Волошина, опинився прямо перед воротами "Чорноморця" і з гострого кута намагався відправити м'яч під дальню штангу, але схибив. У наступній атаці "Динамо" сильний удар Ваната відбив Шевченко.


Наприкінці першого тайму господарі могли покарати "біло-синіх" за марнотратство. Хадіда виводив Бойчука віч-на-віч із Нещеретом. Руслан прочитав ситуацію, вчасно вийшов із воріт і зрештою опинився першим на м'ячі.


Практично одразу після перерви "Динамо" зрівняло рахунок. Гості організували стрімку контратаку зі своєї половини поля, яка завершилася точним ударом Ярмоленка у ближній кут після вивіреної передачі Шапаренка.


Втім, радість динамівців була недовгою. На 53-й хвилині "Чорноморець" знову вийшов уперед. Шевченко вибив м'яч зі свого штрафного майданчика далеко вперед, Хадіда головою скинув круглого на хід Штогріну, який втік від захисників і з другої спроби пробив Нещерета. Дячук у відчайдушному підкаті намагався не дати м'ячу перетнути лінію воріт, але марно.


І знову нічийний рахунок довго не протримався. На 60-й хвилині Ванат здійснив ривок у штрафний майданчик, зумів поставити корпус Шпорну і зробити передачу на 12 метрів Сидорчуку. Капітан "Динамо" сильним ударом у дальній кут не залишив шансів Шевченку.


Натхненні успіхом кияни в ході однієї атаки втратили шанс забити третій м'яч. З ударом Шапаренка впорався Шевченко, а добивання у виконанні Караваєва та Ярмоленка прийшлися у захисників "Чорноморця".


На 81-й хвилині було неспокійно вже біля воріт "Динамо". Нігерієць Ієде, який вийшов на заміну у "Чорноморця", робив гострий простріл від лицьової лінії, але нікому з його партнерів по команді переправити м'яч у сітку не вдалося.


Майже одразу після цього епізоду Сирота порушив правила на темношкірому легіонері одеситів, отримав другу жовту картку та залишив киян у меншості. На 90-й хвилині "Чорноморець" скористався чисельною перевагою. Авагімян віддав передачу на хід у штрафний майданчик Шпорну, словенець переадресував м'яч Ієде, що бiг паралельним курсом і який вразив ворота. "Динамо" вперше у нинішньому сезоні Прем'єр-ліги втрачає очки.

За три игры забили 10 мячей,приличный показатель.Сидора надо пробовать в защите-пусть там лупит куда попало-лишь бы от ворот подальше.Нещерет не выручает.Ярмоленко-лучший,но его хватает на 60 минут.Шапаренко не узнать.А с остальными и Гвардиола ничего не сделает.Очень понравился нигерийский нападающий у Черноморца,нам бы такого...
Тільки прохід Бешикташа хоч якось пом'якшить цей позор
Скажу дуже лаконічно:Кервництво клубу-продийсвіти.Тренер-пенсіонер+маразматік.Футболісти-отара овець,яка потопталась по іменитому клубу+безсовістні невдахи,хоч би повстидались пацанів на передку.Безхребетні одноклтинні мажори.
Впевнений, якщо обмінятися парою ЦЗ з будь якою командою ліги, гірше наш захист грати не стане, просто немає куди вже.

Перефразовуючи класика: ''в каждій грі, в каждій, в каждій грі наші ЦЗ привозять голи. Таке чуство що Бог нас наказує за щось. Кому вже молитись?''
Перша, але не остання
У журналистов хватит смелости спросить почему не была произведена ротация на игру с первых минут?
Всього перша поразка у трьох матчах. Все попереду
Сховати
Achido, страшно подумати, що нас жде попереду з такими захисниками...
Признаю, что футбол без защитников намного зрелищнее. Голевых моментов уйма. Практически каждый раз, когда мяч возле нашей штрафной это уже голевой момент. Болельщики всех наших соперников должны боготворить Суркиса за то удовольствие, которое мы им доставляем. Можно ещё на ворота поставить водителя клубного автобуса - будет ещё большее порно вместо футбола! Одно не пойму, как эти люди с таким уровнем руководства стали владельцами такого бизнеса, который позволил им поиметь Динамо?