3 травня 2024 14:42

Обвинуваченим у вбивстві колишнього президента "Ворскли" Олега Бабаєва призначили 15 років в'язниці та відпустили за "законом Савченко"

3 травня у Пирятинському райсуді оголошено вирок у справі про вбивство колишнього президента «Ворскли», почесного президента «Кременя» та мера Кременчука Олега Бабаєва, яке сталося у липні 2014 року.

Обвинуваченим Олександру Мельнику, Олександру Крижановському та Ігореві Куніку призначили по 15 років позбавлення волі.

У ході слідства під вартою чоловіка було близько 10 років. За так званим законом Савченко, один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом строку покарання. В даний час вважають, що вони відбули покарання. Такий вирок оголосила 3 травня суддя Наталія Нагорна.


Усіх трьох чоловіків випустили під особисте зобов'язання до набрання чинності вироком. Вони мають носити електронні браслети. Також вони мають виплатити моральну шкоду дочкам Олега Бабаєва за 3 мільйони гривень.


Нагадаємо, Олега Бабаєва застрелили вранці 26 липня 2014 року неподалік його будинку.


На початку вересня правоохоронці повідомили про затримання кількох учасників злочину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав замовником убивства директора телекомпанії "Візит" Олександра Мельника. Усіх фігурантів на початку вересня 2014-го ув'язнили.


Фото: ФК "Ворскла"