6 серпня 2023 09:48
1

Алан АУССІ: "У "Динамо" я зустрів не дуже добре ставлення до себе"

Український захисник Алан Ауссі розповів про свій досвід знаходження в академіях донецького Шахтаря та київського Динамо, пояснивши, де йому сподобалося більше.


Алан Ауссі зізнався, що у донецькому клубі йому значно більше подобається підхід до роботи, ніж у столичному гранді.

«У Шахтарі з дитинства великий акцент на індивідуальні здібності та на контроль м'яча, а у Динамо, коли я ще був там, а це було до того, як киян очолив Мірча Луческу, були дуже великі фізичні навантаження, а в моєму випадку – ще й психологічні.

Дуже багато молодих гравців отримували серйозні травми через перевантаження та форсування відновлення».


22-річний футболіст сказав, що досі спілкується із деякими з тренерів «гірників».

«У Шахтарі майже з усіма тренерами, з якими я мав можливість працювати, були добрі стосунки. Підтримую ці стосунки з деякими з них і дуже поважаю їх».

А ось у київському клубі позитивні спогади Алана залишилися тільки від роботи з реабілітологами.

«У Динамо я зустрів не дуже добре ставлення до себе. З хорошого боку можу виділити лише реабілітологів Сергія та Володимира, ще масажистів і на той час головного лікаря у командах U-21 та U-19. Від них я бачив добро у складні хвилини», – сказав Ауссі в ексклюзивному інтерв'ю «Українському футболу».

Типічний КРІТ. Якби хоча б мав клепку розуміти, що у дитячому віці (до 15-16 рків) ніхто особливо нафізуху не навалює, ясень пень якщо ти дитиною був у кротянську, то там працювали над технікою і індивідуальними навиками, але ж ти не був у Динамо в такому віці, щоб розказувати що там малят фізикою загоняють... вже навіть не один десяток років у Динамо з малятами працюють одні спеціалісти, які працюють на техніку, координацію, швидкість і т.п, по досягненні певного віку 12-13 років включають і тактичні моменти, коли хлопчик вже повинен навчитися розуміти куди бігти і для чого це робити, тому з ними працюють ВЖЕ ІНШІ специ, а от коли хлопчики стають парубками у 15-16 (саме у цьому віці ти телепень перейшов у ДК), то додаються і значно більші фізичні навантаження, щоб потім людина не вмирала на полі та могла вести силову боротьбу з опонентами... тому казки таких телепнів аж виморажують, які навіть будучи вже дорослими і не розуміють банальних азів, порівнюючи напряму підготовку саме малюків (возня з м'ячем) та хлопців (фізуха та тактика), яких готують до переходу у дорослий футбол.