5 травня 2024 22:47

Григорчук – на запитання, чи вірним рішенням було грати із "Шахтарем" у Києві: "Це ніяк не причина такого результату"

Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук прокоментував поразку від «Шахтаря» (0:3) у 27-му турі УПЛ.

- Звичайно, ви робили висновки, аналіз після попереднього поєдинку, але знову поразка. Яким був план загалом на цю гру?

– Ми зараз не оголошуватимемо наш план. Він був, і ми робили певні корективи, порівняно з попередніми матчами. Але всі три матчі з «Шахтарем» говорять про те, що «Шахтар» на даний момент на порядки сильніший за «Чорноморець».


Ми повинні це прийняти й надалі шукати способи, щоб бути найсильнішими – і в іграх проти такої сильної команди теж.

- Тобто, брак майстерності перешкодив підопічних - ви до цього ведете? А викладалися на повну, як вам здалося?


– Тому я не можу сказати ні з однієї з ігор із «Шахтарем». Думаю, що футболістам цікаво і вони хочуть виглядати сильно. Напевно, важливість має місце.


Думаю, що за старанням, самовіддачею – можливо, буквально 1-2 футболісти, які могли б виглядати сильнішими, а так у більшості, думаю, тут було по максимуму. А рівень майстерності просто відрізняється, і компенсувати це дуже непросто.

– У «Чорноморця» зараз серія поразок – 5 матчів. У вашій кар'єрі бувало таке?


– Я не хочу згадувати погані моменти своєї кар'єри і не хочу ніяк говорити про серію, тому що ми розуміємо, що 2 гри з «Шахтарем» не можуть приєднуватися до жодних серій. Це ігри особливі.


Якщо я можу сказати, що ми жодній команді в чемпіонаті не програвали так з гри, коли виглядає, що просто майже немає шансів, то з «Шахтарем» у всіх іграх саме було те, що говорити про те, що цей результат незакономірний просто не доводиться.

– Після 2 матчів із «Шахтарем» вже можете сказати, чи вірним було рішення з перенесенням поєдинків до Києва?


– Я у цьому не бачу проблем, бо для нас набагато простіше грати у Києві, ніж їхати до Львова. Для нас поїздка до Львова важкувата, і тому я думаю, що в цьому немає питань. Це не є причиною такого результату.

– Гра з «Металістом 1925» тепер для «Чорноморця» лобова у контексті боротьби за виживання?


– У цій ситуації ми розуміємо та бачимо за результатами, що ті команди, які були триваліший час унизу турнірної таблиці, набрали очки. Ми програли серію матчів та трохи вирівнялися.


Наразі шанси теоретично є у всіх команд, тому зараз не лише гра з «Металістом 1925», кожна гра важлива, бо треба видобувати пункти.


Думаю, до кінця чемпіонату кожна гра матиме значення і ми підходимо, звичайно, з максимальною відповідальністю. Це все дуже серйозно, – сказав Григорчук.