17 липня 2023 14:50
1

"Багато хто мене засуджує, навіть мій брат": колишній півзахисник "Шахтаря" змінив віру та відхрестився від православ'я

Румунський екс-хавбек Шахтаря Маріан Аліуце у віці 45 років вирішив змінити віру та хреститися вдруге у житті. Тепер він сповідує саєнтологію.

Колишній румунський футболіст Маріан Аліуце та його дружина Маріана стали послідовниками саєнтології, яка вважається новим релігійним рухом ХХІ століття.


Однією з найголовніших істин саєнтології є те, що людина – це духовна істота, яка має набагато більші здібності, ніж ми зазвичай спостерігаємо.


Аліуце пояснив своє рішення, проте зазначив, що не всі навіть у сім'ї підтримали його рішення.


«Я вибрав цей шлях, адже у Писанні мається на увазі, що потрібно хреститися у зрілому віці. Мене судять! Навіть мій брат: "Чувак, ти хіба не хрестився один раз?" Він розмовляв зі священиком. Той сказав, що коли ти йдеш до п'ятидесятників, то ти фактично йдеш до мертвої віри. Я просто шукаю Христа».


За словами колишнього спортсмена, православ'я не давало йому відповіді на багато питань.


«Я був віруючим, ходив до церкви. У православний храм заходив би завжди, але більше ікони не цілував би, не бачу сенсу. У православ'ї священики не хочуть або не мають часу пояснювати уривки з Біблії. Чоловік слухає проповідь і не все розуміє. Тоді навіщо молитися за патріарха та блаженного?».


Аліуце зазначив також, що розчарувався у деяких представниках православної церкви.


«Блаженний Даниїл багатший за всіх, хто ходить до церкви. 60 відсотків тих, хто приходить, озлоблені, а в нього останній Mercedes S-класу живе в абсолютній розкоші. Він не живе як Ісус. Я зрозумів, що маю наслідувати Письмо», – сказав Аліуце в підкасті Tare de tot.


Аліуце виступав за «Шахтар» з 2000 по 2002 роки. Приєднався він до команди із Шеріфа на правах вільного агента;


За «гірників» провів 68 матчів та забив два голи. Перейшов із Шахтаря до ФКСБ також безкоштовно.


Фото: ФК "Шахтар"

Не зрозуміло. Зі слів Аліуце він ніби з православ"я перейшов в протестантизм. А саєнтологія взагалі не християнство. Автору цього руху належить фраза, смисл якої: "Хочеш заробити мільйон - засновуй свою релігію"