11 липня 2023 08:49

Відаль змінив клуб у Бразилії

Одіозний 36-річний чилійський хавбек Артуро Відаль, перед матчем-відповіддю чвертьфіналу Кубку Бразилії між "Фламенго" та "Атлетіко Паранаенсе", встиг упродовж дня розірвати контракт із "Фла" та підписати попередню угоду із командою з Парани – яка набуде чинності після успішного проходження Відалем медогляду, повідомляє Globo.


Контракт чилійського півзахисника з "Фламенго" діяв до грудня поточного року, проте Артуро раптово потрапив у опалу до тренера Хорхе Сампаолі, зігравши лише вісім хвилин в останніх восьми матчах, у яких потрапляв до заявки (8 червня вийшов на заміну в матчі Копа Лібертадорес проти "Расинга"). Дійшло до того, що дружина Відаля почала відкрито критикувати Сампаолі в соцмережах.


З початку 2023 року, 36-річний Артуро зіграв за "Фламенго" у 25 матчах (включно з кубковою дуеллю з "Флуміненсе", тож у Кубку Бразилії Відаль більше не зіграє, на відміну від матчів Копа Лібертадорес, куди "Атлетіко Паранаенсе" може дозаявити ветерана), 12 із них розпочавши у стартовому складі. У Бразилейрао-2023 Відаль провів шість матчів – і напевно зіграє більше, з огляду на проблеми команди з Парани в опорній зоні.


Нагадаємо, Артуро Відаль 2007 року поїхав до Європи з чилійського "Коло-Коло", і за п'ятнадцять років європейської кар'єри виграв п'ять скудетто в Серії А, три чемпіонські титули Бундесліги, а також став чемпіоном Іспанії. У складі збірної Чилі Відаль зіграв на двох чемпіонатах світу (2010 і 2014 років), а також двічі поспіль (2015, 2016) тріумфував на Копа Америка.