1 липня 2023 14:35

Грузинський журналіст: "На жаль, Каладзе – один із найрейтинговіших політиків у Грузії"

Фото - ua.depositphotos.com


Грузинський спортивний коментатор та журналіст Зураб Чітая у коментарі Tribuna.com поділився думками про колишнього футболіста, а зараз мера Тбілісі Каху Каладзе.


«В міру того, як змінювалася риторика «Грузинської мрії», змінювалася риторика й особисто Каладзе. Він – одна із головних дійових осіб у цій партії в уряді Грузії. Один із, на жаль, найпопулярніших політиків у країні в цілому, один із найрейтинговіших. Ну й, можливо, останнє таке обличчя, що залишилося у «Грузинської мрії», яке за інерцією все ще багатьом у Грузії все ж таки подобається.


Він серед них такий молодий, симпатичний, прогресивний, грав у «Мілані», жив у Європі, прекрасна сім'я, діти, інстаграм, все красиво, любить тварин, їздить на моторолері, одягається яскраво. Тому йому потрібно говорити те, що раніше від нього не просили. Зараз він уже договорився до якихось жахливих еверестів.

Тож нічого дивного у його трансформації немає. Це дивно виглядає, якщо відмотувати на 3-4 роки. Але якщо брати хронологічно, то ця риторика та його партія «Грузинська мрія» змінювалася поступально, і вони нарешті постукали в дно.

Мотивація Каладзе така сама, як у решти партії «Грузинська мрія». Мотивація збереження влади та спроби існувати та володіти ситуацією, володіти країною взагалі тут, у тій орбіті, в якій це можна, а це орбіта російська.

І це Росія тобі дозволить робити все, що ти хочеш, чи то ти Лукашенко в Білорусії, чи Каладзе в Грузії, Росія дасть уряду повну свободу, якщо залишаєшся в її орбіті. Якщо ж ти хочеш піти від Росії, перейти до шляху європеїзації, євроінтеграції, то європейці та інші західні партнери будуть висувати тобі умови. Якщо ти хочеш до Євросоюзу, то будь пристойною людиною і дотримуйся певних вимог, виконуй їх.

Їм [партії «Грузинська мрія»] пристойності дотримуватися не хочеться. Їм хочеться зберігати владу з порушеннями, з підтасовуваннями, з адмінресурсом, з пропагандою в стилі російської, з утиском вільних медіа, з вже схожою на російську судовою системою», - сказав Чітая.