1 липня 2023 11:01

"Алієв і Мілевський "перетягували ковдру" на себе". Екс-партнер "кентів" розповів цікаву історію про колишніх динамівців

Максим Фещук та Тарас Михалик, гравці молодіжної збірної України на Євро-2006, розповіли про відносини між Олександром Алієвим та Артемом Мілевським.


Учасники молодіжного Євро-2006 Максим Фещук та Тарас Михалик в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» розповіли про дружбу Олександра Алієва та Артема Мілевського.

«У мене таке враження, що вони все життя кєнтами були», – сказав Фещук.

Те, що вже у 2006 році Алієв і Мілевський були друзями, підтвердив і Михалик.

«Так-так. Вже тоді вони були кєнтами».

Фещук також розповів цікаву історії про цей дует.

«Пам’ятаю, за рік до того Євро між ними був кумедний момент на молодіжному чемпіонаті світу у Нідерландах. Кожен із них вважав себе лідером.

На форум головною зіркою команди поїхав Мілевський, а вже на самому турнірі Алієв взявся забивати та поклав п’ять голів. Цікаво було поспостерігати за ними зі сторони. Вони хоч і друзі, але «перетягували ковдру» на себе».

Той чемпіонат світу виграла Аргентина, а кращим бомбардиром став 17-річний Ліонель Мессі із шістьома голами.


Україна в 1/8 фіналу програла Нігерії з рахунком 0:1.


У 2006 році збірна U-21 Під керівництвом Олексія Михайличенка вперше в історії вийшла на чемпіонат Європи та одразу змогла досягти другого місця.


Тоді українська команда вийшла з групи з Нідерландами, Італією та Данією з першого місця.


У півфіналі команда Михайличенка обіграла у серії пенальті об'єднану збірну Сербії та Чорногорії, а у фіналі поступилася Нідерландам з рахунком 0:3.


37-річний Фещук зараз виступає за любительський клуб Фенікс. Михалик у 2021 році закінчив кар'єру у складі Волині.