25 червня 2023 23:46

Євро-2023: Франція здобула мінімальну перемогу над Норвегією

У неділю, 25 червня, зіграли другий тур чемпіонату Європи-2023. Рахунок й огляд матчу читайте на "Футбол 24".


Євро-2023 (U-21), 2 тур

Група D

Норвегія U-21 – Франція U-21 – 0:1

Гол: Оліз, 57

Наставник збірної Франції Сільвен Ріполлі після матчу з італійцями (2:1) вніс до стартового складу сім змін. Він залишив у запасі автора асиста та найкращого центрбека Калулу та автора переможного голу Бредлі Барколя. Тренер збірної Норвегії також зробив кілька замін, зокрема не випустив на поле автора голу в ворота швейцарців Сейде.


Напочатку матчу норвежці гарно контролювали м'яча й не давали французам доходити до своїх воріт. Хоча "Льо Блю" мали нагоду відзначитися в середині першого тайму, але Амін Адлі не зміг виконати точну передачу в штрафний майданчик. Попри те, що збірна Норвегії тримала м'яча, їм нічого не вдалося створити біля воріт Люка Шевальє. Перший тайм видався нудним й команди моментами не балували.


По перерві, французи згадали, що вони фаворити й почали тиснути на норвежців. Після красивої стіночки з Діакіте Ле Фе не зміг вдало пробити. Рахунок в матчі відкрив Оліз. Все той же Ле Фе запустив по лівому флангу Аміна Адлі, який долетів до штрафного майданчика суперника й прострелив. До м'яча не встиг ні Калімуєндо, ні захисники норвежців, а Оліз натомість замкнув передачу.


Не можна сказати, що у Франції однозначно перехопила ініціативу, гра скоріше була рівною. Проте моменти збірної Норвегії були не такими небезпечними. Після появи на полі Шеркі, Гуїрі, Ваї та Барколя атаки "трикольорових" стали гострішими. Півзахисник Ліона весь час намагався знайти дальніми передачами своїх партнерів, але їм бракувало стерильності в діях. Норвежці не відсиджувалися в обороні й намагалися створити небезпеку біля воріт Шевальє. Вже в кінці зустрічі голкіпер збірної Норвегії пішов у штрафний майданчик "Льо Блю" й дуже непогано пробив, але йому не вдалося переправити м'яча у сітку.

Завдяки перемозі, французи набирають шість балів й одноосібно посідає першу сходинку, випереджаючи Італію на три пункти. Збірна Норвегії перебуває на останній сходинці.