24 червня 2023 22:45
1

Руслан РОТАНЬ: "Удачу потрібно заслуговувати, і хлопці її заслужили своєю грою, майстерністю й характером"

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань відповів на запитання журналістів після поєдинку з Румунією (1:0) на Євро-2023 (U-21):


— Ми провели дуже гарний матч. Великі компліменти для наших гравців! Я хлопцям сказав, що не сумніваюся в тому, що в нас є команда, характер. Ми можемо більше, над цим потрібно працювати. Десь у перші 10 хвилин поєдинку ми трішки хвилювалися, а потім гра практично була під нашим контролем. У нас було багато моментів, щоб раніше вийти вперед.


— Як ви після матчу підтримали Ваната, який вийшов на заміну й заробив вилучення?

— Ми вибороли цю перемогу всією командою, у тому числі й із допомогою Влада. Але я сказав йому, що він сам себе покарав. Він повинен контролювати емоції, бути професіоналом, не звертати уваги на провокації. Це молодість, ми граємо турнір U-21. Для Ваната це буде дуже гарний урок. Важливо, що в ті хвилини, які залишалися, наші гравці вигризали результат і для нього. Він сам себе покарав, хлопцям великий респект. Я думаю, у майбутньому він подібного не допустить.


— У другому таймі було багато епізодів, коли ми закривали румунів у їхньому штрафному. Вони дуже сильно насичували центр, ми мали їх розтягувати. Що в такі моменти найскладніше для команди?

— У такі моменти, коли є перевага, а м’яч не йде у ворота, найголовніше — реакція на втрату м’яча, помилки, коли ми одразу повертаємо м’яч. Сьогодні це було, хлопці це зрозуміли остаточно, віддали останні сили. Удачу потрібно заслуговувати, і вони її заслужили своєю грою, майстерністю й характером.


— Чи не боїтеся ви, що вам не зарахують перемогу над Хорватією, оскільки на поле вийшли два футболісти, які не мали грати?

— Я вже відповідав на це питання вчора на прес-конференції. У нас є документи, які ми відправили в УЄФА. Нам дали чіткі рекомендації: ми маємо розбиратися з клубами, які повинні дозволити цим футболістам грати в цьому поєдинку. Тому проблем не було, питання вичерпано.

Тобто, я так зрозумів, що знову наші чінуши з уаф накосячили?
На цей раз не зі всіх клубів отримали офіційні дозволи для гравців?