21 червня 2023 23:47

Євро-2023: Іспанія U-21 обійшла Україну, розгромивши Румунію – піренейці видали дива нереалізації

Фото - ua.depositphotos.com


Молодіжні збірні Іспанії та Румунії зустрілися в першому турі чемпіонату Європи-2023 U-21. Рахунок і огляд матчу читайте в цій новині на "Футбол 24".


Євро-2023 U-21. Група B, 1 тур

Румунія U-21– Іспанія U-21 – 0:3

Голи: Баена, 55, Міранда, 62, Серхіо Гомес, 90+5

Після молодіжних збірних України та Хорватії на Євро-2023 стартували й інші учасники групи B. Господарі турніру – румуни – приймали Іспанію, яка на попередньому чемпіонаті Європи U-21 у 2021 році дійшла до півфіналу. Загалом "Рохіта" 5 разів вигравала молодіжне Євро, а на поточний форум поїхала з новим тренером. Замість Луїса де ла Фуенте, який очолив національну збірну Іспанії, молодіжку прийняв 49-річний Сантьяго Денія. Для початку перед ним стояло завдання обіграти Румунію і не дати піти у відрив Україні, яка завдяки трьом очкам із хорватами захопила лідерство.


На старті гри команди обмінялися неточними дальніми ударами. Румуни прогнозовано захищалися майже всією командою, і робили це доволі впевнено – дебют гри пройшов без моментів біля їхніх воріт. Позиційні атаки іспанців не несли гостроти. Але й самі підопічні Еміля Сендоя попереду нічого не створювали.

Лише ближче до перерви захист Румунії почав давати збої. Почали з'являтися моменти. Серхіо Гомес головою пробив вище. Родрі трохи не викрутив у дальню дев'ятку. А як на 44-й хвилині не забив Абель Руїс? Капітан "Рохіти" після прострілу Родрі не влучив у ворота буквально з трьох метрів! Награли на гол іспанці в першому таймі, але рахунок до перерви так і не відкрили.


У другому таймі сценарій гри не змінився, а тиск Іспанії нарешті втілився в гол. На 55-й хвилині півзахисник Вільяреала Алехандро Баена відкрив рахунок, у дотик замкнувши простріл з правого флангу. Цей гол окрилив іспанців, які невдовзі забили ще раз. Класна атака за участю Абеля Руїса та Серхіо Гомеса завершилася влучним ударом Міранди. Все стало зрозуміло.

Руїс змарнував ще й вихід віч-на-віч після розкішного пасу партнера. Ще одного разу стійка зіграла за господарів, після чого м'яч ще й прокотився по лінії, але не влетів у ворота. Втім, на 90+5 хвилині Серхіо Гомес зі штрафного таки забив – допоміг рикошет. 3:0 – Румунія змогла щось протиставити Іспанії лише впродовж половини тайму. Піренейці обійшли Україну завдяки кращій різниці голів – у обох команд по три очки.


Наступний матч Іспанія U-21 зіграє 24 червня проти Хорватії. Румунія того ж дня протистоятиме Україні.