19 червня 2023 23:57

Євро-2024: Казахстан сенсаційно вирвався в лідери, Туреччина відірвалася від Вірменії

Відбулися чергові матчі 4-го туру кваліфікації на Євро-2024.


Євро-2024. Кваліфікація, 4 тур


Група D


Вірменія – Латвія – 2:1

Голи: Тікнізян, 35, Барсегян, 90+1 (п) – Савалніекс, 67


Туреччина – Уельс – 2:0

Голи: Наїр, 71, Гюлер, 80


Нереалізований пенальті: Чалханоглу, 65 (Туреччина)


Вилучення: Моррел, 41 (Уельс)


Група H


Фінляндія – Сан-Маріно – 6:0

Голи: Камара, 15, Каллман, 39, Хаканс, 65, 72, 74, Пуккі, 76


Словенія – Данія – 1:1

Голи: Шпорар, 25 – Хьойлунд, 42


Північна Ірландія – Казахстан – 0:1

Гол: Аймбетов, 88


Вірменія мала шанс наздогнати лідера групи. Команда Олександра Петракова приймала головного аутсайдера квінтету – Латвію. Схоже, вірмени віддали надто багато сил у матчі з Уельсом. Хоча саме вони відкрили рахунок в першому таймі, але майже втратили перемогу. Дотиснути Латвію вдалося лише завдяки пенальті у компенсований час.


Схожа ситуація була у Фінляндії, але вона впоралася із завданням набагато краще. Суомі не залишили жодних шансів Сан-Маріно, відправивши у ворота суперника шість "сухих" м'ячів. Щільність у групі H надзвичайно висока. Казахстан сенсаційно ділить перше місце з Фінляндією – перемога над ірландцями стала для нього третьою поспіль. Нагорі могли опинитися взагалі відразу три команди, але Данія й Словенія трохи відстали, розписавши нічию між собою.


Дуже емоційну перемогу здобула Туреччина. Уельс спростив завдання супернику, залишившись у меншості на 41-1 хвилині. Однак удача тривалий час не хотіла посміхатися господарям – аж два їхніх голи скасував VAR, Чалханоглу не зумів реалізувати пенальті. Лише наприкінці матчу турки зуміли забити легальні голи й здобути перемогу, яка принесла їм одноосібне лідерство.