13 червня 2023 14:15
2

Роман ЗОЗУЛЯ: "Коли Шевченко в Україні – картинка супер, United24 дають йому 5 няньок. Тільки виїжджає за кордон – починається маячня"

Український футболіст Роман Зозуля пояснив свою критику на адресу Андрія Шевченка.


– Нещодавно ти написав пост в ЗМІ, який ти назвав «системність, латентна вата та дурість», який розійшовся – це пост про Андрія Шевченка.


– Дивіться, одразу розставлю всі крапки над «І». До Андрія Миколайовича як до спортсмена – немає не те що жодних питань, взагалі немає нічого, тому що для мене він є легендою українського футболу, одним з кращих футболістів за час Незалежності України. Він є прикладом як спортсмен для багатьох, для мене в тому числі він завжди був кумиром.

Але як громадянин, як волонтер, як амбасадор – є дуже багато питань

– Конкретно?

– Мій останній пост…

– Про Новака Джоковича.

– Так. Дивіться, у чому наша проблема. Наша проблема, що ми з 2014 року програємо інформаційну війну Росії. В усіх аспектах. Нас просто виносять «в нуль». І зараз це продовжується. На фронті ми виграємо, а в інфопросторі програємо.

І коли такі наші публічні особи… Шоубізнес – їздили, виступали, робили концерти. Спортсмени – також нічого не казали протягом 8-9 років. Прості люди непублічні ходили на концерти Басти-шмасти, фоткалися з всією цією хрінню, яка приїжджала до нас. Цим всім ми показували Європі, що в нас нічого немає. Ну АТО. Вони казали: «У вас конфлікт». Розумієш?

Зараз вже коли почалася повномасштабна війна ці люди… Не хочу казати «перефарбувалася». Ну дійшло до них, що у нас війна. І я більше кажу зараз про публічних людей.

Перші 3-4 місяці – так, виставляли, записували плаксиві відео, те, все. Зараз вже немає такої інфовійни від публічних осіб. Раз у 2 місяці виставити ретвіт чи пост Зеленського – це не то. В Європі забувають, що таке війни.


Ти коли амбасадор United24 та є лідером думок, на тебе дивляться у всьому світі, в Європі, ти є прикладом для багатьох людей. Ти не маєш права робити такі помилки. У мене немає питань до Джоковича – це топспортсмен, мені казали, що й людина-топ. Але зараз треба обирати: біле чи чорне, демони чи ангели. Ну не можеш сидіти на двох стільцях.

Він Стаховському написав приватне повідомлення, чим допомогти. Приватне, не публічне. А завтра він виступає і каже повернути російських та білоруських спортсменів. Ми всі записуємо відео проти того, щоб росіяни і білоруси змагалися, всі олімпійські чемпіони. Всі записуємо-записуємо, а Джокович каже, щоб допустити їх. І ти сидиш з ним поруч.

– Там ще є питання до його батька.

– Всі бачили те відео, всі все розуміють. Ти не маєш права як наш лідер в Європі, на тебе дивляться всі, не маєш права сидіти поруч з людиною, яка підтримує російських спортсменів. Зараз війна – ти не маєш робити такі помилки. Потім мені телефонують люди та кажуть: «Рома, що це означає? У вас все, закінчилося?». Що мені казати? Що казати іспанцям, які кажуть: «Рома, він же підтримує російських спортсменів. А батько що робить?».

Ми зараз повинні вшити собі в ДНК, що де Росія – там погано. Що пов’язано з Росією – це смерть, це горе, це погано. Всі, хто підтримують Росію… Ти не маєш права з ними спілкуватися, нічого. Це був пост, щоб донести, що вистачить допускати такі помилки. Це вже не перша помилка.


Ти – лідер думок. Ти лідер тих, хто живе за кордоном. Ти є прикладом для нас за кордоном. І робиш такі помилки. Це я хотів, щоб люди зняли рожеві окуляри та подивилися через призму всього цього.

Я просто не хочу повертатися. Ти йдеш в НОК – і поруч з тобою йдуть регіонали. Я навіть не знаю, як їх назвати. І потім знову вмикається дурачок: «Я нічого не бачив, нічого не знав, я футболіст і тільки граю в футбол».

– Так може теж тут не знав?

– Також не знав, що веде бізнес… З початку війни пройшло 9 місяців, а він веде бізнес з людиною, яка повністю підтримує Путіна.

– Ти маєш на увазі Абрамовича?

– Так. Не копали б журналісти – далі б все працювало. Давай чесно казати. Думаєш, вийшов з тієї фірми? Та ну перестань. Давай одінемо рожеві окуляри і казатимемо: «Вийшов». Перевів на тьотю, дядю, куму, батька, свата і все. Багато є питань. Те ж питання з Інфантіно. Таке відчуття, що коли він знаходиться в Україні… United24 дає 5 няньок йому, бігають за ним, фотографують, як правильно встати та сказати. Картинка – супер. Тільки виїжджає за кордон – починається така маячня. Ну просто болить, серйозно, – сказав Зозуля.
Со всем согласен, кроме "информационной войны", её сейчас Украина выигрывает. А тогда да, проигрывал.
Не знаю як для кого, але для мене давно зрозуміло, що поза футболом А. Шевченко - дуже недалека людина. Природа лала йому фізичний дар, швидкі ноги, але не дала розуму й інтелекту, бо навіть у простому реченні, написаному ним, завжди буде кілька помилок. Тому і маємо те, що бачимо нині у виконанні Шевченка - безпринципність і ватність.