1 червня 2023 15:17

Моурінью накинувся на суддю на автостоянці після поразки "Роми" у Лізі Європи: як УЄФА може покарати тренера

УЄФА зачекає, щоб прочитати звіт арбітра матчу Ентоні Тейлора, перш ніж вирішити, чи буде Жозе Моурінью покараний за свою поведінку під час і після фіналу Ліги Європи в середу.


Головний тренер «Роми» програв перший європейський фінал у багаторічній кар’єрі, поступившись по пенальті «Севільї» після запеклої гри у Будапешті. Моурінью отримав жовту картку під час гри разом із сімома іншими гравцями.


Після гри його зняли y відео, як він кричав на Ентоні Тейлора та інших офіційних осіб матчу на автостоянці.

«Це й***на ганьба», — кричав Моурінью.

Під час гри іспанська команда отримала пенальті від Тейлора, який потім був скасований після перевірки VAR. Потім у додатковий час півзахисник «Севільї» Ерік Ламела врятувався від другої жовтої після зіткнення з Пабло Ібаньєсом, у результаті чого у гравця «Роми» закривавлена губа. Ламела забив свій пенальті в серії, коли «Севілья» виграла сьомий титул Ліги Європи .

Яким буде покарання Моурінью?


Особливий не славиться тим, що добре сприймає поразку, але спалахи в середу перевершили навіть його нестабільну репутацію. Моурінью отримав попередження під час гри за протести після інциденту з Ламелою, і члени його тренерської команди змушені були його фізично стримувати.


Моурінью був явно розлючений після фінального свистка, про що свідчить його протистояння з офіційними особами матчу на автостоянці.
Однак настільки ж шкідливими, мабуть, були коментарі Моурінью для італійських ЗМІ після гри.

Він сказав: «Це була напружена, чоловіча, яскрава гра з суддею, який здавався іспанцем . Весь час були жовті, жовті, жовті. Про несправедливість свідчить той факт, що Ламела повинен був отримати другу жовту, але він цього не зробив, і він реалізував пенальті в серії».


Натяк, що Тейлор, арбітр англійської Прем'єр-ліги, надає перевагу іспанській стороні, може призвести до того, що його звинуватить у сумніві в неупередженості судді.

То яким може бути покарання Моурінью? Незважаючи на те, що це відбулося в іншому змаганні, тому принципи винесення покарання будуть дещо відрізнятися, подібний інцидент стався з колишнім менеджером Арсеналу Арсеном Венгером у 2018 році.

Венгер зіткнувся з арбітром Прем'єр-ліги Майком Діном після гри, щоб звинуватити його в «нечесності» і «ганьбі». Звучить знайомо?

Тоді незалежною дисциплінарною комісією француз був дискваліфікований на чотири матчі та штраф у розмірі 40 000 фунтів стерлінгів .

Незалежно від майбутнього покарання УЄФА, Моурінью гарантовано пропустить останній матч сезону Серії А зі своєю командою, отримавши п'ять попереджень протягом кампанії в чемпіонаті.