24 травня 2023 09:10

"Малиновському агресивно вказували на помилки": легенда "Зорі" зізнався, що він не бачив Руслана на топ-рівні

Легенда Зорі Микита Каменюка згадав поки що останній матч луганчан на рідному стадіоні «Авангард» у Луганську. 27 квітня 2014 року Зоря переграла Говерлу з рахунком 1:0.


Колишній захисник та капітан Зорі Микита Каменюка згадав, яким був домашній матч луганчан проти Говерли (1:0) у сезоні 2013/14.


Єдиний і вирішальний гол у тому протистоянні на 84-й хвилині забив Руслан Малиновський, який приєднався до Зорі у зимове трансферне вікно того сезону на правах Оренди із Шахтаря.


Каменюка описав, яким він бачив на той момент нинішнього гравця Марселя та національної збірної України.


«Ще юнак. Він припускався багатьох помилок, але мені подобалося, що він ніколи не зупинявся і намагався виправити ці помилки. Руслан адекватно сприймав критику і завжди прислухався до досвідченіших товаришів по команді. Він умів сортувати конструктивну критику від емоційного штовхання».


За словами легенди Зорі, у тому пам'ятній грі на молодого Малиновського вже чинився чималий тиск з боку старших партнерів.


«Інші хлопці вказували Малиновському на помилки агресивно, але Русланом спілкувався спокійно. Я завжди намагався знизити градус напруги. Малиновському я пояснював не лише футбольні, а й життєві моменти, які молодому хлопцю ще були незрозумілі».

Каменюка зазначив, що від початку побачив великий потенціал хавбека, проте не уявляв, що той дійде настільки далеко.


«Вже тоді було видно, що він талановитий хлопець. Але, звичайно, на той час я не міг уявити, що він гратиме у найсильніших чемпіонатах. Малиновський виділявся, і він мав хороші якості, але він пройшов довгий шлях становлення», – сказав Каменюка в інтерв'ю FanDay.net.


Фото: ФК "Зоря"