1 травня 2023 13:08

"Барса" не може погодити з Ла Лігою фінансовий план. Це може перешкодити трансферам Мессі, Гюндогана та Іньїго

"Барселона" не може домовитися з Ла Лігою про новий фінансовий план.


Як повідомляє Diario Sport, керівництво каталонського клубу кілька тижнів безуспішно намагається узгодити з представниками ліги варіанти вирішення питання фінансового фейр-плей.

Витрати клубу сильно перевищують доходи, у зв'язку з чим щодо "Барси" запровадили низку обмежень. "Барселоні" потрібно скоротити свої витрати мінімум на 200 мільйонів євро (деякі джерела повідомляють про суму 350 млн). Менеджери клубу знають, що виконати ці вимоги буде складно, тому й почали переговори з Ла Лігою, сподіваючись знайти вирішення проблеми, яка допоможе «блаугране» зміцнювати склад.

Серед різних варіантів, які були озвучені, було скорочення витрат протягом трьох років, але сторони не дійшли згоди. Ла Ліга вважає, що "Барсі" буде надзвичайно складно відповідати встановленим вимогам.

Обмеження з боку ліги не дають каталонцям зареєструвати контракти Гаві, Рональда Араухо та Серджі Роберто. Це також може завадити здійсненню літніх трансферів – клуб має намір підписати Ліонеля Мессі, Ілкая Гюндогана та Іньїго Мартінеса.