15 квітня 2023 09:29
1

Журналист: "Для "Динамо" нереально потягнути трансфер Яремчука"

Журналіст Роберто Моралес відповів на питання щодо ситуації Романа Яремчука у "Брюгге".


– Вже, на жаль, можемо констатувати, що Яремчук провалився у Бенфікі та Брюгге. Що загальне та розбіжне у причинах невдач Романа?

- Але й сам Брюгге зараз провалився після першої половини сезону, коли можна було говорити, що клуб був успішним. У Лізі чемпіонів, наприклад Брюгге був проривом групового етапу. А далі був повний провал.


- Перейшовши з Бенфіки в Брюгге Яремчук ніби зробив крок назад, а гра його не покращала і забитих голів не стало більше. Це психологія? Що з цим робити?


- Людина чи стає мужнішою психологічно, чи ні. Інших варіантів немає. Футболіст він досить кваліфікований для того, щоб грати у Брюгге. Але сьогодні ми маємо такий варіант Яремчука. Не правильно говорити, що везіння чи невдача має якусь роль, але з тих матчів Брюгге у чемпіонаті Бельгії, що я бачив, йому іноді фатально не щастило. Хоча фарт – це також рівень класу.


Ось вдалося б йому забити пару м'ячів, і вже якось життя налагодилося б. Таке трапляється з гравцями, особливо нападниками – їм потрібно скинути тягар із плечей.


- У Брюгзі змінювалися тренери, але становище Яремчука це не покращило. Це доводить, що проблема у ньому чи насправді він і сам може бути жертвою нестабільності клубу?


- Ні, я зміну тренерів не списував би на його проблеми якраз. Це особлива історія. Там був наставник Карл Хуфкенс, який запровадив Брюгге у новий сезон, потім тимчасовий головний тренер англієць Скотт Паркер. Експеримент із Паркером на чолі Брюгге посеред сезону не спрацював. Це не те, що потрібне. Але точно проблема не у тренері.

- Що йому робити далі? Доводити рівень у Брюгзі, проситися в оренду, чекати на повноцінний трансфер?


- Якщо буде саме гарний варіант із орендою, команда з певними перспективами, то можна піти в оренду. Але взагалі продаж буде зараз дуже складним. Його ціна за трансферу з Бенфіки була досить високою (17 мільйонів євро, – прим. Є.Ч.), тобто мало за нього не попросять.


– Ігор Суркіс підтвердив, що не проти повернути Романа. Наскільки реальний цей трансфер і дав би він Динамо реальну перевагу не лише в УПЛ, а й у єврокубкових матчах?

- Насправді Суркіс так собі це підтвердив. Він сказав, що якщо обидві сторони не проти, перехід може відбутися. Але це звучало непереконливо, тим більше, що ми говоримо про гроші. Чи готове "Динамо" заплатити за трансфер Яремчука? 17 мільйонів коштував Брюгге його трансфер із Бенфіки. Зрозуміло, що за таку суму його продавати не будуть, але не менше десяти. Для "Динамо" це нереально. Вони й за п'ять зараз нікого не куплять. Нема такої можливості.

Да и нет смысла его тянуть. Не того уровня это игрок, хоть и "сборник".