30 березня 2023 16:11

"Я сподівався на допомогу Ахметова": культовий коментатор згадав про вплив авторитетного власника "Шахтаря"

Легендарний коментатор Сергій Савелій розповів про свою роботу в Донецьку в середині 90-х і на початку 00-х та зв'язки з президентом Шахтаря Рінатом Ахметовим.

Знаменитий коментатор Сергій Савелій розповів, що не боявся їздити до Донецька навіть після того, як 15 жовтня 1995 року на стадіоні підірвали тодішнього президента Шахтаря Ахатя Брагіна.


«Після того, як Ахатя Брагіна підірвали на стадіоні, у мене все одно не було побоювань. Я знав, що мене ніхто не чіпатиме, бо є підтримка, є якийсь авторитет у спортивному світі».


Савелій зазначив, що на той час до Донецька їздили цілі знімальні групи на матчі чемпіонату України.


«У Донецьку завжди тепло зустрічали. Нас до Донецька їздило тоді дуже багато, привозили навіть власну ПТС. Один тур – показуємо «Шахтар», другий тур – «Металург». Бригада була десь 26 осіб – це режисери, оператори, редактор, коментатор».



Коментатор зізнався, що певною мірою його спокій за своє життя було пов'язане з особистим знайомством із нинішнім власником Шахтаря Рінатом Ахметовим, який мав великий авторитет.

«Я спілкувався із Рінатом Леонідовичем безпосередньо. І у футбольних справах, і не тільки. Сподівався на його допомогу по одній пікантній справі, але деталі не розкриватиму. У нього все ж таки було чимало авторитету не лише в Донецьку, а й в Україні в цілому», – зазначив Савелій в інтерв'ю сайту «Український футбол».


Нагадаємо, що у жовтні 1996 року Ахметов прийняв Шахтар під своє крило після загибелі попереднього президента і керує ним досі.