9 березня 2023 16:37

"Грузії краще бути ближче до Європи". Вачіберадзе - про ситуацію в країні, в якій він виріс

Напівзахисник Металіста 1925 року, вихованець Шахтаря Бека Вачіберадзе теж поділяє думку мітингувальників – як і Кварацхелія, Мамардашвілі та інші провідні грузинські спортсмени.


У Грузії тисячі людей вийшли на центральні вулиці Тбілісі, вимагаючи скасування закону про іноземних агентів. Вранці 9 березня парламент погодився з їхніми вимогами та вирішив скасувати закон.

Про ситуацію в Грузії FanDay.net поговорив із півзахисником Металіста 1925 року Бекою Вачіберадзе, який народився і виріс у цій країні, а потім прийняв українське громадянство.

«Жахливо, що для скасування закону грузинам довелося виходити на мітинги»

- Бека, як ти сприймаєш ситуацію в Грузії? Як оцінюєш те, що сталося?

– Жахливо, що ситуація призвела до того, що людям довелося виходити на мітинги, аби цей закон не ухвалювали. Я сьогодні читав, що його скасували, я дуже радий, що ухвалено таке рішення. Він має проросійський характер, це недобре.

– Активізувалася дискусія щодо міжнародної ідентифікації Грузії. На твій погляд, де Грузії буде краще: до ЄС, позаблокового статусу чи Митного Союзу?

– Звичайно, я вважаю, що країні буде краще ближче до Європи. Потрібно прагнути туди, докладати всіх зусиль, щоб стати членом ЄС.

«Цей закон був би кроком назад на шляху до Європи, тому грузини домоглися його скасування»

– У тебе в Грузії лишилися родичі? Що вони кажуть зараз?

- Так, залишилися, і вони всі були проти цього закону. Всі дуже раді, що він не набуде чинності.

– Зараз у Грузії небезпечно?

– Після того, як закон скасували, ситуація вже стабілізувалася. Люди вийшли, щоб добитися скасування цього закону. На шляху до Європи це крок назад, і вони досягли цього скасування.


Фото - ФК "Металіст 1925"