21 лютого 2023 16:46
2

Джерело: "Динамо" хотіло підписати Кавані, але пропозиція киян не вразила уругвайський клуб

Фото - ua.depositphotos.com


Журналіст «ТаТоТаке» Михайло Співаковський розповів історію, як «Динамо» свого часу могло підписати нападника збірної Уругваю Едінсона Кавані.


– Був форвард, якому тоді було 19 і він грав за уругвайський «Данубіо». Цим форвардом, якого ніхто не знав (як кажуть топові агенти, таких гравців треба брати, коли їх ніхто не знає), був Едінсон Кавані. Дуже важко сказати, що сталося з диском, хто його дивився і якими були наступні кроки. Але ми знаємо лише одне – влітку 2006-го року в офіс клубу «Данубіо» надійшов факс від агента за іменем Ізраїль Маас, офіційно авторизований агент від київського «Динамо» для перемовин щодо Едінсона Кавані. «Данубіо» це якось не дуже вразило.


Наживо Едінсона Кавані тоді дивився Володимир Лозинський і, власне кажучи, є підозра, що він дав схвальну рекомендацію. Але факт залишається фактом, що 29-го січня 2007-го року президент «Палермо» Дзампаріні відписав контракт з Кавані. У 2006-му його ще можна було придбати за суму, яка була менше мільйона…

В 2005 вони нарешті вийшли в группу Лібертадорес, добре виступили, всього очка не вистачило для виходу з группи, і засвітили гравців. Зрозуміло, що після цього продавати гравців за копійки ніхто не збирався, навіть на ті часи гравці основи коштували по 1.5-2 млн і тому Динамо отримало відмову. Через 2 роки вони взяли чемпіонство, продали засвічених гравців за непогані гроші, а Кавані дуже багато забивав за молодіжну збірну Уругваю і там його помітив Палермо.
Чи адекватним було на той час віддавати 1 млн за 19 річного хлопця що забив 4 мячі в 10 іграх за сезон, виходячи з того що детальної розшифровки ТТД хлопця і його потенціалу Лозинський скоріше за все не мав і по старинці покладався лише на перегляди? Чи віддасть зараз Динамо 2.5-3 млн з врахуванням інфляції за умовно схожий кейс з Уругваю по Крістіану Олівейрі: йому 20ть, він забив тіж 4 мячі в 12 іграх за минулу клаусуру і забиває за юніорську збірну Уругваю. Берем, другий Кавані? Сподіваюсь, Співаковський сам розуміє, наскільки кумедним хайпожером він виглядає. Бо на кожного такого Кавані було з 20 Кулічів, з яких нічого не вийшло.
А не написать ли Михаилу книгу "Упущенные варианты "Динамо". Везде был, все знает, имеет доступ к служебным факсам за 2006 год))) Цыганык нервно курит в сторонке)))